G. Nausėda: Aplinkos apsaugos departamento veikla – visiškai nepatenkinama | KaunoDiena.lt

G. NAUSĖDA: APLINKOS APSAUGOS DEPARTAMENTO VEIKLA – VISIŠKAI NEPATENKINAMA

Dėl šiuo metu susiklosčiusios situacijos aplinkosaugoje reikalinga Aplinkos apsaugos departamento vadovo atsakomybė, teigia prezidentas Gitanas Nausėda.

„Mes jau darome, kad aplinkosaugai būtų skiriama daugiau dėmesio ir pirmiausia pradedame nuo atsakomybės, nes šiuo metu mes išgyvename tokį momentą, kuomet tos apnašos, kurios kaupiasi, ko gero, ištisus dešimtmečius arba metus, nuo jų pirmiausia turėtų būti apsivalyta“, – žurnalistams Plungėje sakė šalies vadovas.

„Aplinkos apsaugos departamento veikla yra visiškai nepatenkinama ir mažų mažiausiai reikalinga vadovo atsakomybė, reikalinga reforma šitoje institucijoje, kad aplinkos apsauga užsiimtų ne aplinkos apsaugos darbuotojų gynimu arba problemų slėpimu, o gamtos gynimu ir saugojimu“, – pridūrė jis.

G. Nausėda taip kalbėjo teisėsaugai tiriant gaisro Alytaus perdirbimo gamykloje „Ekologistika“ bei kartono gamyklos „Grigeo Klaipėda“ galimos taršos Kuršių mariose atvejus.

Aplinkos apsaugos departamento veikla yra visiškai nepatenkinama ir mažų mažiausiai reikalinga vadovo atsakomybė.

„Ekologistikos“ byloje teisėsauga šią savaitę dėl netinkamo pareigų atlikimo pareiškė įtarimus dviem Alytaus aplinkosaugininkėms.

Šiuo metu departamentui vadovauja Vaidas Laukys, kuris šią savaitę buvo susitikęs ir su aplinkos ministru Kęstučiu Mažeika.

Po minėto susitikimo ministras pareiškė, kad V. Laukys lieka Aplinkos apsaugos departamento vadovu.

Ministras taip pat teigė, kad iki kovo 1 dienos turi būti atlikti konkretūs darbai dėl būsimų pokyčių departamente.

Tuo pačiu metu K. Mažeika pranešė, kad atleidžiamas departamento Taršos prevencijos ir cheminių medžiagų kontrolės skyriaus vedėjas Andrius Kairys, kuris, anot ministro, dar prieš pusmetį tikrinamas dėl leidimo dirbti su slapta informacija „pats prisipažino ėmęs kyšius“.

Aplinkos ministras K. Mažeika yra sakęs, kad pernai spalį kilęs gaisras „Ekologistikoje“ yra viena didžiausių pastarojo meto ekologinių nelaimių Lietuvoje, o žala gamtai, pasak jo, gali siekti 5 mln. eurų.

Tuo metu, anot ministro, žala gamtai dėl „Grigeo Klaipėda“ galimos taršos gali siekti 60 mln. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Džiaugiuosi

dabartiniu ekologijos klausimų rezonansu.Gal pagaliau ir ši sritis bus pradėta kažkiek žmoniškiau tvarkyti, prasiveržiant per kyšininkavimus, tyčinį įmonių ir kitų juridinių asmenų aplikos teršimą, ir aplinkosaugos tarnybų nekompetenciją. Gerai atrodo :D) raginimai gyventojams rūšiuoti šiukšles, atsisakyti popierinių kavos puodelių:D), baudos gyventojams už senus automobilius, kūrenimą kietu kuru, kai vyksta tokio masto ekologinės katastrofos.

Artūras

Jeigu nesugebi, gal laikas pasitraukti ?!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS