G. Nausėda: atėjo metas visu rimtumu kalbėti apie sankcijas Baltarusijai | KaunoDiena.lt

G. NAUSĖDA: ATĖJO METAS VISU RIMTUMU KALBĖTI APIE SANKCIJAS BALTARUSIJAI

Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda pirmadienį pareiškė, kad Europos Sąjunga turėtų svarstyti sankcijas Baltarusijai, reaguodama į valdžios represijas prieš opoziciją.

„Dinamika yra tokia, kad mes tikrai turėtume visu rimtumu kalbėti apie sankcijas Baltarusijai, nes tai, kas vyksta dabar, nė iš tolo neprimena tų represijų, kurias režimas vykdė visus pastaruosius metus“, – interviu portalui delfi.lt sakė prezidentas.

„Dabar mes matome ir žuvusius, ir sužeistus žmones. Matome keletą tūkstančių žmonių, kurie yra uždaryti, arba jų likimas yra nežinomas. Į tai pro pirštus žiūrėti negalime“, – pridūrė šalies vadovas.

Pasak G. Nausėdos, žmogaus teisių situacija lems Lietuvos bendradarbiavimą su Baltarusijos valdžia. 

Matome keletą tūkstančių žmonių, kurie yra uždaryti, arba jų likimas yra nežinomas. Į tai pro pirštus žiūrėti negalime.

„Jeigu A. Lukašenkos režimas įrodys, kad žmogaus teisės yra paskutinėje vietoje, deja, jis tai jau įrodinėja, aš nemanau, kad bendradarbiavimas yra įmanomas. Jeigu šalis, pirmiausia, negerbia savo pačių žmonių teisių, pamatinių teisių, kurios įrašytos ir į Konstituciją, tai kaip galima tikėtis, kad šita šalis galėtų gerbti savo užsienio partnerius“, – teigė jis.

Baltarusijos valdžia pirmadienį paskelbė, kad prezidentas A. Lukašenka rinkimuose surinko 80 proc. balsų ir buvo perrinktas dar vienai kadencijai. Opozicijos kandidatė Svetlana Tichanovskaja atsisakė pripažinti šiuos rezultatus, paskelbė laikanti save rinkimų nugalėtoja ir paragino A. Lukašenką perduoti valdžią.

Po prezidento rinkimų Baltarusijos miestuose sekmadienio vakarą kilo protestuotojų susirėmimai su milicija, per juos sužeista dešimtys žmonių. Opozicija pirmadienio vakarą vėl rengia protestus, reikalaudama sąžiningų rinkimų. 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (59)

Augis

Užlipsi ant grėblio, oi ilgai Gižus gydosi!

Lietuvis

Lietuva ubagų šalis imsis sankcijų:))))))))

Nausede

Tau Lukasenka sake uzsiimk savo virusu tai kokio chujo kaip mano motina sakydavo ,tu nori.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS