G. Nausėda: būtina stabdyti agresorės Rusijos galimybes sukelti branduolinę katastrofą | KaunoDiena.lt

G. NAUSĖDA: BŪTINA STABDYTI AGRESORĖS RUSIJOS GALIMYBES SUKELTI BRANDUOLINĘ KATASTROFĄ

  • 21

Rusijai nusprendus Baltarusijoje dislokuoti taktinį branduolinį ginklą, būtina stabdyti agresorės Rusijos galimybes sukelti branduolinę katastrofą, sako prezidentas Gitanas Nausėda.

„Rusijos branduolinis šantažas tęsiasi Putinui skelbiant planus dislokuoti taktinį branduolinį ginklą Baltarusijoje. Dar kartą – tai visiška nepagarba tarptautiniams susitarimams. Agresorius privalo būti sustabdytas, kad nesukeltų branduolinės katastrofos“, – tviteryje pirmadienį pareiškė G. Nausėda.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas šeštadienį pareiškė, kad kaimyninėje Baltarusijoje dislokuos taktinius branduolinius ginklus. Anot jo, šiuo atveju Rusija elgiasi taip pat kaip JAV, savo taktinius branduolinius ginklus laikanti sąjungininkų teritorijoje.

Europos Sąjungos užsienio politikos vadovas Josepas Borrellis (Žozepas Borelis) pareiškė, kad Briuselis yra pasirengęs įvesti naujas sankcijas Baltarusijai, jei Minske bus laikomi Rusijos branduoliniai ginklai. Baltieji rūmai sureagavo teigdami, kad nepastebėjo jokių požymių, kad Rusija jau būtų perkėlusi kokius nors branduolinius ginklus.

Rašyti komentarą
Komentarai (21)

O

Kiek galima listi i kito kiema? Ir baimeje laikyti ZMONES Sodintumete miskus Artume laukus Gimdytume vaikus Ir neziuretume i KITUS. KA SESITE TA IR PJAUSYTE

Patarimas

Stabdyk, stabdyk, kol dar netepei slidžių iš Lietuvos. Po to galėsi vaduoti iš anapus Atlanto ...

>>>greičiau \\\\\.../////

>Brolau,nieko gero,PIŠ'as taikosi,ją (jį) šaika paskirs,liks tas pats xernia.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS