ES suteikė kandidatės statusą Ukrainai ir Moldovai | KaunoDiena.lt

ES SUTEIKĖ KANDIDATĖS STATUSĄ UKRAINAI IR MOLDOVAI

Europos Sąjungos (ES) šalių lyderiai ketvirtadienį sutarė dėl kandidatės į Bendriją statuso suteikimo Ukrainai ir Moldovai.

„Istorinis momentas. Šiandiena žymi kritiškai svarbų žingsnį jūsų kelyje į ES“, – tviteryje vykstant Europos Vadovų Tarybos (EVT) posėdžiui rašė jos pirmininkas Charles'is Michelis (Šarlis Mišelis).

„Mūsų ateitis – kartu“, – pridūrė jis.

Statusas šioms valstybėms suteiktas po praėjusį penktadienį pateiktos Europos Komisijos rekomendacijos.

Šiuo žingsniu Ukraina ir Moldova pradeda daug metų, o galima ir dešimtmečių, truksiantį kelią link prisijungimo į ES, pareikalausiančio esminių šalies valdymo reformų ir sunkių derybų.

Tuo tarpu Sakartvelui ES lyderiai sutarė suteikti „europinę perspektyvą“, tvirtindami, kad valstybei reikės atlikti tam tikrus žingsnius prieš oficialiai tampant kandidate į Bendriją.

Kyjivas, Kišiniovas ir Tbilisis paraiškas įstoti į ES padavė po Rusijos invazijos Ukrainoje pradžios.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis istoriniu pavadino sprendimą suteikti jo šaliai kandidatės statusą.

Jis tviteryje nurodė, kad šis sprendimas „yra unikalus ir istorinis Ukrainos–ES santykių momentas. Prezidentas taip pat pridūrė, kad „Ukrainos ateitis yra ES“.

Tuo tarpu Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas (Emanuelis Makronas) sakė, jog kandidatės statusas suteikimas Ukrainai siunčia „labai stiprų signalą Rusijai“, įrodantį, jog Bendrija remia Kyjivo provakarietiškus siekius, tęsiantis Kremliaus invazijai.

 

 

Gairės: Lietuva, Ukraina, ES, Gitanas Nausėda, karas Ukrainoje, kandidatės į ES statusas, Volodymyras Zelenskis
Rašyti komentarą
Komentarai (16)

APIE KOKIĄ ES ČIA KALBAMA?

Europos sąjungos sostine jau seniai tapo Niujorkas. Visi nurodymai eina tik iš tenai. Reikia būti naiviam, kad to nesuprastum. Kokia ES valstybė dėl karo Ukrainoje, kurį išprovokavo Amerikos teroristai, kenktų savo piliečiams ekonomikos ir politikos srityse? Tas karas naudingas tik vienai Amerikai, o kiti verčiami šokti pagal tų banditų dūdele.

Gaus taUkraina

nuo Putino kap reik o durneliai nesupranta kad viska ukrams turės atstatyt. Dėl tokios naudos jie ir draskosi..Putinas pasims koą norėjo ir dar biški ir daugiau nežiūrės į tą pusę. Na o mes turėsim hemaroju ryjatį viską ką iki šiol per paramas gaudavom iš EuroposKitaip patys esai sužinos iš ukrainiečių kur vėžiai žiemoja:D)

...

orbanas vienintelis adekvatus zmogus visoje šitoje kompanijoje
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS