G. Nausėda: ES turėtų tuojau pat suteikti kandidatės statusą Ukrainai | KaunoDiena.lt

G. NAUSĖDA: ES TURĖTŲ TUOJAU PAT SUTEIKTI KANDIDATĖS STATUSĄ UKRAINAI

  • 0

Lietuvos Respublikos prezidentas Gitanas Nausėda sekmadienį telefonu kalbėjosi su Europos Vadovų Tarybos (EVT) Pirmininku Charles‘iu Micheliu. Pokalbio metu aptartos atsakomosios priemonės į Rusijos karinę agresiją Ukrainoje, ginkluotės tiekimo Ukrainai bei Rusijos atjungimo nuo SWIFT sistemos klausimai.

Šalies vadovas pakartojo, jog, ukrainiečiams kovojant ne tik už savo, bet ir visos Europos laisvę bei demokratiškas vertybes, Europa privalo padaryti viską, kas jos galioje, jog Rusijos agresija būtų sustabdyta.

Prezidentas dar kartą pabrėžė, jog būtina kuo greičiau įvardinti Ukrainos perspektyvą tapti Europos Sąjungos šalimi kandidate. „Esu įsitikinęs, jog tai turėtų būti padaryta tuojau pat“, – teigė Prezidentas.

Šalies vadovas padėkojo EVT Pirmininkui už pastangas siekiant padėti Ukrainai. „Noriu priminti jums Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio pasakytus žodžius, jog parama svarbi ne tiek ir ne tik kovojantiems, net ryt jie gali mirti, bet ir jų šeimoms, vaikams“, – sakė prezidentas G. Nausėda.

Gairės: Gitanas Nausėda, karas Ukrainoje, Europos Sąjunga, Ukraina
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS