G. Nausėda: incidentas Rūdninkuose įvyko dėl valdžios dialogo su gyventojais stokos | KaunoDiena.lt

G. NAUSĖDA: INCIDENTAS RŪDNINKUOSE ĮVYKO DĖL VALDŽIOS DIALOGO SU GYVENTOJAIS STOKOS

Incidentas Rūdninkuose, kuomet pareigūnai jėga turėjo tramdyti protestuojančius prieš migrantų perkėlimą, įvyko dėl valdžios dialogo su gyventojais stokos, sako prezidentas Gitanas Nausėda.

„Tai yra pasekmė prastos dialogo pradžios. Kuomet dialogas pačioje pradžioje neįvyko, tada jis sukelia natūralią priešpriešą, su ta priešprieša mėginama kovoti tokiais būdais, kurie nėra sveikintini ir kurių pagal galimybes jų reikėtų išvengti. Aš tikiu, kad būtent pasimokę iš tokių klaidų ateityje mes galime elgtis išmintingiau“, – žurnalistams Pabradėje antradienį sakė prezidentas.

Jis kreipėsi į gyventojus, pabrėždamas, kad su neteisėtų migrantų antplūdžiu susidurianti Lietuva šiuo metu yra „pakankamai sudėtingoje situacijoje“.

Ir mums reikia kiekvieno Lietuvos piliečio dalyvavimo pirmiausia savo gera valia, savo geranoriškumu šitos problemos įveikime.

„Ir mums reikia kiekvieno Lietuvos piliečio dalyvavimo pirmiausia savo gera valia, savo geranoriškumu šitos problemos įveikime“, – sakė šalies vadovas.

Policijos pareigūnai pirmadienį jėga patraukė žmones nuo kelio prie Rūdninkų poligono, kur jie blokavo važiuojamąją dalį, protestuodami prieš neteisėtų migrantų apgyvendinimą šioje Šalčininkų rajono teritorijoje.

Policijos duomenimis, į poligoną vedantį kelią sunkvežimiams, vežantiems migrantų palapinių miesteliui reikalingus daiktus, blokuoti bandė apie pusantro šimto žmonių, dalis jų įsibrovė į karinę teritoriją, padegė padangas ir pasipriešino pareigūnams, keli asmenys sulaikyti. Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė prašo teisėsaugos ir žvalgybos atlikti tyrimą. Policijos teigimu, dalis asmenų buvo ne vietiniai gyventojai, jie buvo pasiruošę šturmuoti poligoną, sukelti gaisrą.

Rašyti komentarą
Komentarai (17)

Povilas

Atsakymas, ponas [-ia] , jei rinkau , dalyvavau rinkimuose, reiškia galiu ir kritikuoti . Ne taip , kaip kai kurie [ manau , tu iš pastarųjų ], kurie nedalyvauja rinkimuose , bet stengiasi aktyviai malti liežuviu ir "kovoti už savo teises".

????//

o kur pats buvai dinges???Islenda pakritikuot.Butu koks Usackas prezidentu,tikrai veiktu aktyviai.Bet konservatoriai zmogu ismete is kandidatu.Dabar patys pasimete ir prezidentas kabinetinis.

Povilas

Mano nuomonė tokia, tai pats prasčiausias šalies Prezidentas , kurį esu rinkęs [ man daugiau nei 63 m.]. Dar , jis visai [ ar beveik visai ] nedalyvauja šalies valdyme, nepareiškia jokių nuomonių, išskyrus kokį nereikšmingą ir jam įprastą , kartą- du per pusmetį.... Tikrai apsišoviau už jį balsavęs. Nors nepalaikau Šimonytės , jos konfrontacijoje dėl dalyvavimo jai ar Prezidentui ES vadovų taryboje [ manu , tai turi daryti Prezidentas ], bet...dabar balsuočiau už ją, nes lyginant [ tik juos ], aiškiau nei aišku , kas daugiau dirba Lietuvos naudai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS