G. Nausėda išvyksta į Europos Tarybos viršūnių susitikimą Islandijoje | KaunoDiena.lt

G. NAUSĖDA IŠVYKSTA Į EUROPOS TARYBOS VIRŠŪNIŲ SUSITIKIMĄ ISLANDIJOJE

  • 7

Prezidentas Gitanas Nausėda antradienį išvyksta į Europos Tarybos viršūnių susitikimą Islandijoje, kur aptars Rusijos atsakomybę už karo ir agresijos nusikaltimus Ukrainoje.

Kaip pranešė Prezidentūra, susitikime bus diskutuojama apie Rusijos karo padarinius Europai bei solidarumą su Ukraina.

Ukraina, Lietuva ir kitos regiono šalys siekia, kad Rusijos agresijos nusikaltimus nagrinėtų specialus tribunolas, kuris atsakomybėn leistų patraukti ir Kremliaus vadovus.

Prezidentas yra paraginęs tarptautinę bendruomenę paremti specialiojo tarptautinio tribunolo, skirto tirti Rusijos agresijos nusikaltimus Ukrainoje, įsteigimą.

Pirmadienį Jungtinės Karalystės premjeras Rishis Sunakas (Rišis Sunakas) sakė, kad Tarybos susitikimuose kalbėsis su kitų šalių vadovais apie Ukrainos paramą lėktuvais. Savo ruožtu, Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pažymėjo, jog artimiausiu metu bus paskelbti svarbūs sprendimai dėl, kaip jis vadina, lėktuvų koalicijos karui su Rusija sukūrimo.

Rusija iš Europos Tarybos pašalinta 2022 metų kovą, praėjus kelioms savaitėms po invazijos į Ukrainą pradžios. Tačiau prajusią savaitę pasirodė informacija, jog šioje žmogaus teisių organizacijoje tebedirba dešimtys Rusijos piliečių.

Šiuo metu 46 valstybes vienijanti organizacija, kuri buvo įkurta 1949 metais, siekia puoselėti žmogaus teises, demokratiją ir įstatymo viršenybę Europoje.

Prezidentūra pažymi, jog ruošiantis liepą Vilniuje vyksiančiam NATO viršūnių susitikimui taip pat planuojami valstybės vadovo dvišaliai susitikimai.

G. Nausėda vizitą Islandijoje baigs trečiadienį.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Nusibodo

Nauseda+lansbergis =pizeeeeeeeee-lietuva=Rusijos pergalę!!!!!!!! Valio

oleoleoleoleole

Rinksime būtinai tą patį prezidentą,tai rodo ir apklausos.Va tep,

>>>pagarba jam \\\\\.../////

>Rinksim 2024 vietą kameroje prie parąšos.___Kxe kxe kxe.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS