G. Nausėda išvyksta vizito į Turkiją, susitiks su R. T. Erdoganu | KaunoDiena.lt

G. NAUSĖDA IŠVYKSTA VIZITO Į TURKIJĄ, SUSITIKS SU R. T. ERDOGANU

  • 0

Prezidentas Gitanas Nausėda penktadienį vyks į Turkiją, kur susitiks su šalies vadovu  Recepu Tayyipu Erdoganu (Redžepu Tajipu Erdohanu).

Kaip ketvirtadienį informavo Prezidentūra, dvišaliame Lietuvos ir Turkijos valstybių vadovų susitikime bus aptarti Baltijos ir Juodosios jūros regionų saugumo klausimai, pasirengimas artėjančiam NATO viršūnių susitikimui Vilniuje.

Taip pat taip valstybių vadovai kalbėsis apie dvišalių politinių ir ekonominių Lietuvos ir Turkijos santykių raidos perspektyvas.

Turkijos vaidmuo tarptautinėje arenoje išaugo Rusijai pradėjus karą Ukrainoje. Ši NATO narė tarpininkavo deryboms tarp Maskvos ir Kyjivo dėl Ukrainos grūdų eksporto, karo belaisvių. Ankaros balsas taip pat svarbus Švedijai ir Suomijai siekiant narystės NATO – Turkija ir Vengrija liko vienintelės aljanso valstybės, neratifikavusios šių Šiaurės šalių stojimo dokumentų.

Ankara delsimą motyvuoja kaltinimais Švedijai, kad ji suteikia prieglobstį, jos nuomone, teroristams, ypač Kurdistano darbininkų partijos (PKK) nariams, tačiau nurodo, kad yra pasirengusi greičiau pritarti Suomijos stojimui į Aljansą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS