G. Nausėda JAV sakys kalbą JT Generalinėje asamblėjoje | KaunoDiena.lt

G. NAUSĖDA JAV SAKYS KALBĄ JT GENERALINĖJE ASAMBLĖJOJE

  • 2

Prezidentas Gitanas Nausėda trečiadienį sakys kalbą Jungtinių Tautų (JT) Generalinėje asamblėjoje Niujorke.

Kaip anksčiau skelbė Prezidentūra, G. Nausėda į pasaulio šalių lyderius kreipsis jau penktą kartą. Prezidento pasisakyme didžiausias dėmesys bus skirtas daugiašalės pasaulio tvarkos, paremtos tarptautine teise, išlaikymui, saugumo klausimams, globaliam ir kolektyviniam atsakui į tebesitęsiančią Rusijos agresiją Ukrainoje, atsakomybei už karo ir agresijos nusikaltimus.

„Man labai svarbu pabrėžti, kad tvaraus vystymosi, tvarios plėtros klausimai yra mūsų visų įsipareigojimas ateičiai. Tai turi būti kuriama taikos sąlygomis. Negali būti taip, kad viena valstybė, sugalvojusi vieną dieną ima kvestionuoti kitos valstybės teisę egzistuoti, tai neturi būti Europoje, šiuo atveju kalbame apie valstybę Europos viduryje, tai neturi būti Afrikoje, Azijoje ir kituose kontinentuose“, – LRT teigė prezidentas.

„Labai svarbu, kad šitas pamatinis principas, klimato kaitos tikslų įgyvendinimas vyktų taikos sąlygomis. (...) Mūsų visų atsakomybė yra tai, kad pasaulis būtų kuriamas taikos principais, kad tuos tikslus, kuriuos esame sau išsikėlę, įgyvendintume ir tai yra mūsų atsakomybė ne tik prieš šiandien gyvenančius žmones, bet ir kai kalbame apie klimato kaitą, apie žmones, kurie gyvens po mūsų, mūsų ateities kartas“, – pridūrė jis.

Vėliau trečiadienį prezidentas kalbės atvirame JT Saugumo Tarybos posėdyje dėl Ukrainos.

Su darbo vizitu JAV viešintis G. Nausėda antradienį taip pat dalyvavo bendruose Baltijos valstybių ir Lenkijos vadovų pietuose, JAV prezidento Joe Bideno (Džo Baideno) rengtame priėmime valstybių vadovams.

Išvykos metu jis taip pat dalyvavo JAV ir Baltijos šalių ekonominio bendradarbiavimo forume, susitiko su grupe potencialių JAV investuotojų į Lietuvos ekonomiką, YIVO Žydų mokslinių tyrimų institute atidengė Antano Ulpio atminimo lentelę.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Tai katras

Daugiau apsiuostes?

Bankomatas

Gales dabar daug selfiuku papostinti savo Facebook va ir visa nauda

SUSIJUSIOS NAUJIENOS