G. Nausėda: Jungtinė Karalystė išliks artima Lietuvos sąjungininkė | KaunoDiena.lt

G. NAUSĖDA: JUNGTINĖ KARALYSTĖ IŠLIKS ARTIMA LIETUVOS SĄJUNGININKĖ

  • 4

Prezidentas Gitanas Nausėda, penktadienį dalyvavęs Europos Vadovų Tarybos darbo sesijoje ir euro grupės viršūnių susitikime, išreiškė įsitikinimą, kad, pasiekę sutarimą dėl tvarkingo Jungtinės Karalystės išstojimo iš Europos Sąjungos (ES), galėsime išlaikyti artimą ir ambicingą strateginę partnerystę.

Lietuvos vadovas pabrėžė, kad Jungtinė Karalystė yra artima Lietuvos sąjungininkė užsienio politikos, gynybos ir kibernetinio saugumo srityse.

Be to, abi šalys palaiko glaudžius ekonominius ryšius plėtojant finansines paslaugas, prekybą, mokslą ir technologijas, Jungtinėje Karalystėje gyvena gausi lietuvių bendruomenė.

ES valstybių ir vyriausybių vadovai aptarė ketvirtadienį vykusių Jungtinės Karalystės rinkimų rezultatus, „Brexit" procesą, taip pat patvirtino mandatą deryboms dėl ateities santykių su Jungtine Karalyste, šiai pasitraukus iš Bendrijos.

Euro grupės viršūnių susitikime buvo diskutuojama apie Europos stabilumo mechanizmo stiprinimą, bankų sąjungos užbaigimą, apie biudžetinės priemonės konkurencingumui ir konvergencijai euro zonoje kūrimą.

GALERIJA

  • G. Nausėda: Jungtinė Karalystė išliks artima Lietuvos sąjungininkė
  • G. Nausėda: Jungtinė Karalystė išliks artima Lietuvos sąjungininkė
  • G. Nausėda: Jungtinė Karalystė išliks artima Lietuvos sąjungininkė
  • G. Nausėda: Jungtinė Karalystė išliks artima Lietuvos sąjungininkė
EPA-ELTOS nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

>ir

nemaisyk britu su ivanais.

ir

mano, kad sostinė yra Riga, atrodo.

Kęstas

Tikrai. Britų balsavimas už Brexitą reiškia, kad laisvai tarptautinei prekybai ir ja paremtam Lietuvos ūkiui ateina galas. "Tarptautinės prekybos susitarimų griovimą lėmė didėjantis visuomenės pyktis daugelyje šalių dėl didėjančios ekonominės nelygybės ir suvokimas, kad tarptautinė prekyba valdančiajai klasei buvo naudinga, paliekant paprastus žmones tuščiomis rankomis." Brexitas ir JAV prekybos karas su Kinija pasaulio valdančiuosius jau pasiekė. Toliau bus dar daugiau. Lietuva su jos pigaus eksporto dominavimu ūkyje atsiduria nepavydėtinoje padėtyje. Žmonės bruzda. Elitas tyli ir gabena pinigus į ofšorus (dujų geldos pavyzdžiu). Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS