G. Nausėda: Lietuva dėl į Rusiją išvežtos mergaitės daro, ką gali, bet procesas nelengvas | KaunoDiena.lt

G. NAUSĖDA: LIETUVA DĖL Į RUSIJĄ IŠVEŽTOS MERGAITĖS DARO, KĄ GALI, BET PROCESAS NELENGVAS

Lietuvos institucijos daro, ką gali, dėl mergaitės, kurią tėvas neteisėtai išvežė į Rusiją, tačiau procesas ją susigrąžinant nebus lengvas, sako prezidentas Gitanas Nausėda.

„Mūsų institucijos daro, ką gali, šiuo metu užmegzti ryšiai su Rusijos valdžios institucijomis, – penktadienį žurnalistams sakė prezidentas. – Kol kas aš matau, kad toks bendradarbiavimas vyksta. Vis dėlto tarptautinės konvencijos ir susitarimai yra įpareigojančios net štai tokias valstybes kaip Rusija bent jau demonstruoti, imituoti kažkokį bendradarbiavimą.“

Ikiteisminis tyrimas dėl vaiko pagrobimo pradėtas po to, kai sekmadienį Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai gavo moters pranešimą, kad 37 metų vyras paėmė jų mažametę dukrą ir sutartu laiku jos negrąžino.

Atliekant paiešką gauta duomenų, kad tą pačią dieną vyras su dukra valtimi perplaukė Šilutės rajone tekančią Skirvytės upę ir taip kirto Lietuvos ir Rusijos valstybinę sieną.

Lietuvos pareigūnų duomenimis, vyras ir devynių mėnesių mergaitė šiuo metu yra Rusijos teritorijoje.

Rusija atsisako išduoti vaiką ir vyrą, nurodydama, kad šis be Lietuvos pilietybės turi ir Rusijos pilietybę.

G. Nausėda penktadienį pakartojo, kad Lietuva turi padaryti viską, kad mergaitė grįžtų.

„Šitaip mes negalime dalykų priimti ir toleruoti, ir labai tikiuosi, kad mūsų valdžios institucijų dėka vis dėlto tas vežimas pajudės iš vietos, nors tenka pripažinti, kad žmogus, kuris tą mergaitę išvežė iš anksto ruošėsi, planavo. Tai nėra toks paprastas politinis ir teisinis procesas“, – kalbėjo šalies vadovas.

Vyras yra pripažintas įtariamuoju dėl vaiko pagrobimo bei neteisėto valstybės sienos perėjimo, jam už akių prašoma skirti suėmimą.

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

Anonimui

Tave gal jau menulio pilnatis veikia ar magnetines audros.Toki bjauru komentara parasiti sveika galva neimanoma

Klp

Mažiau kištusi bankomatas į vyriausybės darbą,o daugiau užsiimtų kas jam priklauso-užsienio politika

Joo

Nuvažiuoti prezidentui pas Putiną ,per pietus išgerti čierkelę ir mergaitė būtų išvaduota.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS