G. Nausėda: man kelia nerimą pastaruoju metu Vyriausybę ištikęs emocinis nestabilumas | KaunoDiena.lt

G. NAUSĖDA: MAN KELIA NERIMĄ PASTARUOJU METU VYRIAUSYBĘ IŠTIKĘS EMOCINIS NESTABILUMAS

Šeštadienį prezidentas Gitanas Nausėda susitiko su krašto apsaugos ministru Arvydu Anušausku dėl jo atsistatydinimo. Platesnį komentarą apie tai prezidentas pateikė Kaune, kuomet susitiko su rinkėjais.

„Man tikrai kelia nerimą tas emocinis nestabilumas, kuris pastaruoju metu ištiko Vyriausybę. Kalbu ne tik apie šį atvejį, bet ir apie susikirtimus tarp atskirų Vyriausybės narių, nesitarimą su koalicijos partneriais, kurie tarsi lieka už borto. Tai gali turėti neigiamos įtakos Vyriausybės stabilumui“, – kalbėjo G. Nausėda.

Viešojoje erdvėje buvo pasirodžiusi informacija, kad A. Anušauską poste galėtų pakeisti Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininkas Laurynas Kasčiūnas. Tokia informacija G. Nausėda nenorėjo spekuliuoti.

„Šachmatų terminais kalbant, rokiruotė įmanoma tik tada, kai tarp karaliaus ir bokšto nėra figūrų. Šiuo atveju, ne Vyriausybė sprendžia, ar A. Anušauksas taptų komiteto pirmininku, o Seimas. Tikrai ne laikas kažkokioms drastiškiems pokyčiams. Nesame suinteresuoti naujomis emocinėmis bangomis ir norėtųsi to išvengti. Svarbiau tai, ką A. Anušauskas pasakė apie galimus korupcijos atvejus, kur galimai minimi ir tam tikri komisijos nariai. Kištis į viešuosius pirkimus yra labai rimta“, – teigė šalies vadovas.

G. Nausėda neįvardijo, apie kuriuos NSGK narius kalbama bei kokios įmonės galimai galėjo daryti įtaką viešiesiems pirkimams, tačiau sakė, kad situaciją reikės aptarti ir su Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT).

„Bendrai galiu pasakyti, kad krašto apsaugos sistema yra mūsų saugumo ir stabilumo pamatas. Ji turi veikti ir funkcionuoti, nepriklausomai nuo politinių skersvėjų“, – kalbėjo G. Nausėda.

Paklausus, ar jį tenkino A. Anušausko darbas, prezidentas tikino, kad svarbiausi klausimai buvo susiję su Vokietijos brigados Lietuvos dislokavimu.

Valdančioji koalicija turėtų įsivertinti, ar dar gali dirbti toliau

G. Nausėda atkreipė dėmesį, kad po tokių aiškiai neiškomunikuotų ir tarpusavyje neaptartų sprendimų valdančioji koalicija turėtų įsivertinti, ar dar begali dirbti toliau.

„Valdančioji koalicija turi įvertinti savo gebėjimą toliau dirbti. Be abejo, tam jie turi institucijas, kuriose galėtų suderinti savo interesus ir atsakyti į šį klausimą. Manau, tai pirmiausiai jų pačių interesas – išsiaiškinti visus neaiškumus tarpusavyje, nekelti šitų santabarbarų į viešumą ir pasakyti Lietuvos žmonėms, ar jie pajėgus toliau dirbti“, – griežtai tarė prezidentas.

Išsiaiškinti visus neaiškumus tarpusavyje, nekelti šitų santabarbarų į viešumą ir pasakyti Lietuvos žmonėms, ar jie pajėgus toliau dirbti.

„Taip, tikrai ne laikas dabar kažkokioms perturbacijoms ir drastiškiems pokyčiams, kai liko keletas mėnesių iki reguliarių Seimo rinkimų. Visi esame suinteresuoti tuo stabilumu. Bet tikrai nesame suinteresuoti kiekvieną savaitę naujomis emocinėmis bangomis, norėtume kad jų būtų išvengta“, – apibendrino G. Nausėda

Penktadienį Vyriausybės spaudos tarnyba išplatino pranešimą, kuriuo patvirtino, jog premjerė Ingrida Šimonytė gavo A. Anušausko prašymą atsistatydinti.

Šeštadienį I. Šimonytė savo feisbuko paskyroje parašė, kad krašto apsaugos ministro A. Anušausko atsistatydinimas nėra susijęs su kaip nors staiga pakitusia Lietuvos nacionalinio saugumo būkle ar neigiamomis žiniomis apie ministerijos veiklą. Pasak jos, tai yra susiję su lūkesčiu per šią kadenciją padaryti „dar daugiau ir greičiau“.

GALERIJA

  • G. Nausėda: man kelia nerimą pastaruoju metu Vyriausybę ištikęs emocinis nestabilumas
D. Labučio/ELTOS nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Rūtenis

Tik dabar pastebėjo ministrų kabineto neįgalumą, o kai prieš 2 metus senutėms elektrą padarė po 70 cnt/kw, tai buvo geras ir Kreivys ir arklys, viskas buvo čiki. Arklys sakė- dėl pasirinktų itin gobšių elektros operatorių ir jų viršpelnių kalti patys gyventojai, nes tai jie patys pasirašė tokias sutartis. Arklys ir Afrikoje arklys ir į daukantą neįjos.

kremliaus dvokiantys autai

Mumis jau 4 metus neramina palaida bala valstybėje, tuo metu, kai fašistinė kacapija žvangina ginklais ir siunčia į mūsų teritoriją šimtus tūkstančių "žaliųjų žmogeliukų", o "mūsų" valdžia dar juos proteguoja.

Taip

Visi turi gauti psichologinį ir medicininį gydymą tiek su fizine negalia, tiek su galva kam negerai, tame tarpe ir LGBT atstovams. Geras psickologas, gera partnerė ir partneris išgydytų daug ne ten pasukusių. Bet valdžia taip nemyli LGBT kad net gydymo neskiria, o patys nepripažįsta kad turi problemų. Kaip alkoholikai, kol nepripažinsi tol nepagysi.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS