G. Nausėda: mūsų kariuomenė daro didelius žingsnius į priekį | KaunoDiena.lt

G. NAUSĖDA: MŪSŲ KARIUOMENĖ DARO DIDELIUS ŽINGSNIUS Į PRIEKĮ

  • 6

Lietuvos kariuomenė daro didelius žingsnius į priekį, šeštadienį lankydamasis Partizanų pagerbimo, kariuomenės ir visuomenės vienybės šventėje Utenoje sakė prezidentas Gitanas Nausėda.

„Šiandien smagu konstatuoti, kad mūsų kariuomenė daro didelius žingsnius į priekį. Ne tik apsirūpindama naujausia technika, didindama savo karių profesionalumą, bet ir bendradarbiaudama su tokiais pat užsienio valstybių koviniais vienetais“, – Prezidentūros pranešime cituojamas G. Nausėda.

Anot jo, šiandien NATO – stipri kaip niekada, o Lietuvos gyventojai gerai supranta Aljanso reikšmę.

„Matydami tai, kas vyksta Ukrainoje, kaip narsiai kovoja Ukrainos didvyriai, mes suvokiame, kad jie kaunasi ne tik už save, bet ir už mus. Už viso demokratinio pasaulio laisvę“, – kalbėjo prezidentas.

Pasak jo, šiandien Lietuva didžiuojasi ne tik kariuomene, bet ir savo partizanais, laisvės kovotojais.

„Džiaugiuosi, kad jaunimas turi galimybę keliauti partizanų takais, susipažinti su ta didžiąja auka, kurią jie atidavė ant Tėvynės meilės aukuro. Nė kiek neabejoju, kad tiek kariai, tiek plačioji visuomenė, jei to reikės ir kils pavojus Lietuvai, susitelks į vieną kumštį. Visi kaip vienas stosime į kovą už Lietuvą, už Europą, už demokratiją ir laisvę“, – tvirtino G. Nausėda.

Utenoje jis dalyvavo Lietuvos valstybės, istorinės, Ukrainos, Europos Sąjungos ir NATO vėliavų pakėlimo ceremonijoje, tylos minute pagerbė Laisvės kovotojus bei kovotojus Ukrainoje, apžiūrėjo ginkluotės, technikos, ekipuotės, logistikos ekspozicijas.

GALERIJA

  • G. Nausėda: mūsų kariuomenė daro didelius žingsnius į priekį
  • G. Nausėda: mūsų kariuomenė daro didelius žingsnius į priekį
  • G. Nausėda: mūsų kariuomenė daro didelius žingsnius į priekį
R. Dačkaus /Prezidento kanceliarijos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (6)

LIETUVOS PILIEČIAI....

Kad tie žingsniai būtų nukreipti į Lietuvos energetikos, ekonomikos vystymą, o ne į pinigų švaistymus į balą arba tokių, kaip Anušauskas kišenes.

asas

kaip rusyne auksiniai saukstai auksines lemenes auksiniai ginklai

...

koks bebūtų mūsų ministras bet jo zmona tinka į dukras o ne į motinas
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS