G. Nausėda pirmadienį išvyks į Davoso pasaulio ekonomikos forumą | KaunoDiena.lt

G. NAUSĖDA PIRMADIENĮ IŠVYKS Į DAVOSO PASAULIO EKONOMIKOS FORUMĄ

  • 10

Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda gegužės 23-25 dienomis Šveicarijoje dalyvaus Davoso pasaulio ekonomikos forume, kuriame pasaulio politikos ir verslo lyderiai aptars situaciją, susiklosčiusią Rusijai pradėjus karą prieš Ukrainą.

Pagrindinis dėmesys Davoso susitikimuose bus skiriamas taikos Europoje atkūrimui, vieningam demokratinio pasaulio atsakui į Rusijos agresiją, energetinio saugumo bei globalios ekonomikos tvaraus augimo užtikrinimui.

Viešoje diskusijoje „Energetinis augumas ir Europos žaliasis susitarimas“ prezidentas forumo dalyviams pristatys Lietuvos – pirmosios šalies Europoje, atsisakiusios pirkti iš Rusijos dujas, naftą ir elektrą – patirtį bei ambicingą atsinaujinančios energetikos plėtrą energetiniam saugumui ir nepriklausomybei įtvirtinti.

Davoso pasaulio ekonomikos forume prezidentas G. Nausėda taip pat turės dvišalių susitikimų su valstybių, tarptautinių organizacijų lyderiais bei potencialių investuotojų Lietuvoje atstovais.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Ekonm.

Nereikia važinėti po forumus o savo šalies ekonomikos problemas spręsti reikia vietoje ir dabar.Elrktros , dujų ,kuro kainų kilimas reiške netik Lietuvai bet visai Europai krachą.O mūsiškiai važinėja ir galvoja gal kas sušelps apsišikus su rusais.Priprate ,kad gautu is kazko kaip kažkada Lietuva melžė Vengrija ir kitos šalys derasi su Rusija ,taip ir turi būti,nesvarbu kad karas.Kodel kitų šalių tautos turi kentėti ,kad Putinas su žydeliu nesutarė.Beprotybė.Palaukite,nesuprantate kas gali būti rudenį ,dieve tu mano , idiotų banda valdo Lietuva.

Et

Davoso forumas tai ta vieta kur sprendžiama, kad a visus suvarut į karantiną ir kaip prisidengus žaliuoju kursu visus maksimaliai nuskurdinti. Galit neabejot po Šwabininkų forumo turėsim dar daugiau blogų naujienų. Antai Australijoj žmonės jau moka baudas už tai, kad savo žemėje augina daržoves.

DAVOSE EKONOMIKOS FORUME --be RUSIJOS

nera ka veikt visiems ten susirinkusiems ,o rusai siuo metu uzsiieme --lupa skura xoxolu banderom..Taip kad tavo Nauseda tas vykimas y Davosa --tai eilinis kavuytes su brendziu pagerimas ,kaip lietuvisko Seimo snarglYnej - kaavYnej
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS