G. Nausėda pritaria siūlymui kuo skubiau didinti gynybos biudžetą | KaunoDiena.lt

G. NAUSĖDA PRITARIA SIŪLYMUI KUO SKUBIAU DIDINTI GYNYBOS BIUDŽETĄ

  • 12

Prezidentas Gitanas Nausėda pritaria krašto apsaugos ministro siūlymui kuo skubiau didinti šalies gynybos biudžetą.

„Saugumo situacijai regione blogėjant, prezidentas pritaria kuo skubesniam gynybos biudžeto didinimui“, – BNS pirmadienio pavakare informavo prezidento atstovas spaudai Ridas Jasiulionis.

Apie ketinimus siūlyti didinti gynybos biudžetą dar šiemet BNS sekmadienį informavo krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas. Dėl to svarstoma paaiškėjus, kad Rusijos kariai lieka Baltarusijoje ilgesniam laikui nei skelbta anksčiau bei tebesitęsiant įtampai dėl galimos Maskvos invazijos į Ukrainą.

Ministras teigė apie siūlymą informavęs G. Nausėdą ir Vyriausybę.

A. Anušausko nuomone, didesnis gynybos biudžetas leistų įgyvendinti anksčiau priimtus sprendimus spartinti ginkluotės įsigijimus. Lietuva yra nutarusi ankstinti salvinės ugnies sistemų bei kovinių dronų įsigijimus.

Tebesitęsiant įtampai dėl prie Ukrainos sutelktos Rusijos kariuomenės, Baltarusijos gynybos ministras Viktaras Chreninas sekmadienį pareiškė, kad savaitgalį turėjusios baigtis bendros pratybos su Rusijos pajėgomis tęsis dėl „išaugusio karinio aktyvumo“ prie bendrų šių valstybių sienų ir eskalacija Rytų Ukrainoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Grybas

Haholams ginklų reikia pripirkti ar auksiniai saukstai pasibaige???

...

Pamirskit ores pensijas - viskas eis kariuomenei

Matosi

Pataikauja konservatoriams
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS