G. Nausėda ragina pradėti derybas dėl naujo ES sankcijų paketo Rusijai | KaunoDiena.lt

G. NAUSĖDA RAGINA PRADĖTI DERYBAS DĖL NAUJO ES SANKCIJŲ PAKETO RUSIJAI

  • 0

Prezidentas Gitanas Nausėda ragina pradėti derybas dėl naujo Europos Sąjungos (EK) sankcijų paketo Ukrainą užpuolusiai Rusijai.

Apie tai jis antradienį kalbėjo parengiamojoje Europos Vadovų Tarybos (EVT) sesijoje su pirmininku Charles‘iu Micheliu (Šarliu Mišeliu), Kroatijos ir Belgijos vadovais, pranešė Prezdientūra.

Šalies vadovas parengiamojoje sesijoje akcentavo, kad svarbu ES lygmeniu ir toliau išlaikyti dėmesį Ukrainai, nemažinti paramos tempo ir apimties, toliau didinti spaudimą agresorei Rusijai.

„Prezidentas teigė, kad diskusijos dėl sankcijų turi būti tęsiamos, derybos dėl 11-to sankcijų paketo agresorei pradėtos artimiausiu metu. Prezidentas pasveikino vakar Briuselyje pasiektą susitarimą dėl bendrų ES amunicijos pirkimų Ukrainai. Pasak šalies vadovo, tai padės efektyviai padėti Ukrainai mūšio lauke“, – rašoma pranešime.

G. Nausėda nurodė, kad būtina atkreipti dėmesį ir į situaciją Moldovoje, kuriai reikalinga parama stiprinant šalies saugumą, ekonomiką ir apsirūpinant energijos ištekliais. Pasak jo, taip pat būtina aktyviai remti Moldovos eurointegracijos siekius ir padėti jai reformų kelyje.

Kalbėdamas ekonomikos klausimu, prezidentas pabrėžė, kad siekdami ES konkurencingumo turime stiprinti bendrąją jos rinką, mažinti administracinę naštą verslui, pilnai išnaudoti paslaugų sektoriaus potencialą.

Lietuvos vadovas taip pat pažymėjo, kad būtina plėsti prekybą su trečiosiomis šalimis, didinti prieigą, ypač smulkiųjų ir vidutinių įmonių, prie finansų ir ypatingą dėmesį skirti darbuotojų mokymams.

Gairės: Gitanas Nausėda, karas Ukrainoje, Rusija, sankcijos Rusijai
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS