G. Nausėda: rugsėjį į mokyklas „be jokių išimčių“ turi grįžti visi mokiniai | KaunoDiena.lt

G. NAUSĖDA: RUGSĖJĮ Į MOKYKLAS „BE JOKIŲ IŠIMČIŲ“ TURI GRĮŽTI VISI MOKINIAI

Prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad nuotolinis ugdymas itin kenkia moksleivių socialiniams įgūdžiams ir pačiam procesui, todėl nuo rugsėjo „be jokių išimčių“ į klases turėtų grįžti visi moksleiviai.

„Aš visiškai sutinku ir suprantu, kad reikia, kaip galima greičiau sugrąžinti mokinius į mokyklas, nes trūkinėja socialiniai ryšiai, bendravimo įgūdžiai, netgi pats mokymosi procesas kenčia, ir kai kurie netgi įpranta prie nuotolinio mokymosi tiek, kad apskritai nebenori grįžti į mokyklą“, – interviu Šiaulių televizijai ketvirtadienį sakė šalies vadovas.

„Tai yra blogai. Ir mes turime padaryti viską, kad nuo naujų mokslo metų nebebūtų jokių atsikalbinėjimų, jokių išimčių sudarymo, visi mokiniai – nuo pirmos iki paskutinės klasės turi sugrįžti į mokyklas ir mokytis“, – pridūrė jis.

Visi mokiniai – nuo pirmos iki paskutinės klasės turi sugrįžti į mokyklas ir mokytis.

Kalbėdamas apie Šiaulių miesto mero Artūro Visocko sprendimą pasipriešinti Vyriausybės tvarkai ir nereikalauti privalomų pradinukų COVID-19 testų savivaldybėje, kai dviejų savaičių sergamumas joje perkopė 200 atvejų 100 tūkst. gyventojų, G. Nausėda pabrėžė, kad pačios Vyriausybės pozicija buvo atiduoti daugiau galių, o kartu – ir daugiau atsakomybių valdant situaciją savivaldybėms.

„Visiškai suprantu mero logiką, jeigu nėra grėsmės užsikrėsti, arba židiniai yra visiškai ne čia, tai galbūt mes kartais pernelyg biurokratiškai žiūrime į patį procesą. Bet kaip ten bebūtų, šie mokslo metai iš esmės jau baigėsi, mes jokių ypatingų revoliucijų jau nebepadarysime. Dabar labai svarbu gerai pasiruošti kitiems mokslo metams, kad be jokių išlygų visi vaikai sugrįžtų į mokyklas“, – pabrėžė valstybės vadovas.

Dėl COVID-19 pandemijos ir karantino ribojimų Lietuvoje ugdymo procesas sutrikdytas nuo praėjusių metų pavasario. Šiuo metu leista į klases grįžti visiems moksleiviams, daliai jų privalu testuotis, tačiau savivaldybių sprendimu didesnė dalis 5–11 klasių moksleivių iki vasaros atostogų lieka mokytis namie. 

Rašyti komentarą
Komentarai (17)

tam 23

Jums su galva negerai? Kal karūna (ar korona?) užaugo?

Užbaikime jau

tą pandemijos žaidimą. Užteks tų nesamonių.

Li

Be testų ir skiepų
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS