G. Nausėda: sankcijos Rusijai turi būti plečiamos ir stiprinamos | KaunoDiena.lt

G. NAUSĖDA: SANKCIJOS RUSIJAI TURI BŪTI PLEČIAMOS IR STIPRINAMOS

  • 0

Prezidentas Gitanas Nausėda penktadienį telefonu kalbėjosi su Graikijos ministru pirmininku Kyriakos Mitsotakis ir aptarė paramos Ukrainai bei sankcijų Rusijai klausimus.

„Ukraina kaunasi ne tik už savo šalį, bet ir už visą Europą, demokratines vertybes. Europos Sąjunga (ES) jau priėmė reikiamus sprendimus kalbant apie sankcijas agresorei Rusijai, tačiau jos turi būti plečiamos ir stiprinamos", - teigė šalies vadovas.

Prezidentas akcentavo, jog Ukrainai būtina kuo greičiau nubrėžti aiškias europines perspektyvas bei suteikti ES kandidatės statusą.

Pasak valstybės vadovo, demokratinės pasaulio valstybės turi tęsti politinės, ekonominės ir karinės pagalbos ukrainiečiams teikimą.

G. Nausėda su Graikijos premjeru aptarė ir situaciją didžiausioje Europoje Zaporižios atominėje elektrinėje, kurioje po Rusijos karių apšaudymo buvo kilęs gaisras.

Prezidentas pabrėžė šiuos veiksmus laikantis branduolinio terorizmo aktu ir akcentavo, jog Astravo atominė elektrinė Baltarusijoje, esanti pasienyje su Lietuva, irgi gali būti paversta Rusijos ginklu.

Prezidentas taip pat pabrėžė, jog būtina toliau stiprinti NATO rytinį flangą, dėmesį skiriant Baltijos jūros saugumui, pranešė Prezidento komunikacijos grupė.

 

Gairės: karas Ukrainoje, Gitanas Nausėda, sankcijos Rusijai, Kyriakos Mitsotakis
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS