G. Nausėda su ES lyderiais tarsis dėl bendro atsako į viruso krizę | KaunoDiena.lt

G. NAUSĖDA SU ES LYDERIAIS TARSIS DĖL BENDRO ATSAKO Į VIRUSO KRIZĘ

Prezidentas Gitanas Nausėda su kitų Europos Sąjungos šalių vadovais ketvirtadienį tarsis dėl bendro atsako į koronaviruso krizę.

Europos Vadovų Tarybos nariai bendraus nuotoliniu būdu per telekonferenciją.

Pokalbio išvakarėse daugiausia diskusijų kėlė bendro skolinimosi euro zonoje idėja, siekiant užtikrinti finansavimą ekonomikos skatinimo priemonėms.

Anot Prezidentūros, G. Nausėda per pokalbį „išreikš lūkestį, kad ES privalo užimti aktyvesnį vaidmenį, valdydama viruso plitimą, kad ES procesai ir procedūros turėtų būti lankstesni, o sprendimai savalaikiškesni“.

„Tai ypač aktualu tiekiant medicinines priemones valstybėms narėms ar vykdant vakcinos tyrimus. Taip pat bus aptartas ekonominis ir socialinis atsakas, siekiant paremti ES ekonomiką, kenčiančią nuo „COVID-19“ padarinių“, – BNS informavo prezidento spaudos tarnyba.

Lietuvos Vyriausybės dokumente, kurį trečiadienį svarstė Ministrų kabinetas, teigiama, kad Lietuvai ypač svarbūs bendri ES medicinos priemonių pirkimai, sunkvežimių judėjimo per sieną spartinimas, ES įsitraukimas grąžinant piliečius iš trečiųjų šalių.

Vyriausybė taip pat perspėjo, kad koronaviruso pandemija paskatino dezinformacijos kampaniją, kuria siekiama skaldyti visuomenes, todėl būtina turėti schemą, kuri leistų užkirsti kelią netikros informacijos sklaidai.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

KAUNIETIS.

Gaus atsaką iš ES - kapstykitės patys,kaip ir su Italija pasielgė,ko ten važiuoti ?

Siga

Tuščias ramsas.Vienas už visus,visi tik už savęs.Stai ir ES

SUSIJUSIOS NAUJIENOS