G. Nausėda su Japonijos parlamento vadovu aptarė šalių bendradarbiavimą | KaunoDiena.lt

G. NAUSĖDA SU JAPONIJOS PARLAMENTO VADOVU APTARĖ ŠALIŲ BENDRADARBIAVIMĄ

  • 0

Prezidentas Gitanas Nausėda Tokijuje su Japonijos parlamento vadovu trečiadienį aptarė šalių bendradarbiavimą mokslo, medicinos srityje.

Kaip pranešė Prezidentūra, susitikime su Japonijos Parlamento Atstovų rūmų Pirmininku Tadamoriu Oshima (Tadamoriu Ošima) G. Nausėda daugiausia dėmesio skyrė globalios darbotvarkės aptarimui ir šalių tvaraus vystymosi tikslams.

Taip pat kalbėta apie intensyvėjančius Lietuvos ir Japonijos santykius, akademinius mainus, pasidžiaugta, kad atvykstančių Japonijos studentų ratas Lietuvoje nuolat plečiasi ir šiuo metu yra didžiausias per visą dviejų šalių bendravimo istoriją.

„Bendradarbiavimas tarp Lietuvos ir Japonijos universitetų gyvybės mokslų bei medicinos srityse intensyvėja, tad, Prezidento teigimu, būtina išnaudoti palankią situaciją ir paskatinti kitų sričių mokslo bendruomenes ir institucijas naujai pažvelgti į bendradarbiavimo galimybes“, – teigiama Prezidentūros pranešime.

G. Nausėda tvirtina, kad Japonija yra „svarbiausia Lietuvos partnerė Azijoje“, o šalis sieja bendros vertybės ir panašus požiūris į globalios darbotvarkės klausimų sprendimą.

„Tęsiame prasmingą politinį dialogą, kuriam naują pagreitį suteikė istorinis Japonijos Ministro Pirmininko Shinzo Abės (Šinzo Abės) vizitas į Lietuvą 2018 metais. Po šio vizito jaučiame sustiprėjusį Japonijos verslo ir finansinių struktūrų dėmesį Lietuvai ir Baltijos šalims“, – teigė šalies vadovas.

Susitikime taip pat skirta dėmesio japonų diplomato Čiunės Sugiharos indėlui į dvišalių santykių puoselėjimą. Prezidentas priminė Lietuvos Seimo kvietimą Japonijos Parlamento atstovams apsilankyti Lietuvoje akcentuodamas, kad 2020-ieji Lietuvoje jau paskelbti humanisto ir žmogaus teisių gynėjo Čiunės Sugiharos metais.

Anot G. Nausėdos, svarbu, jog Č. Sugiharos istorija ir palikimas, puoselėtos vertybės taptų žinomos jaunimui.

Prezidentas ir pirmoji ponia vizito metu taip pat padės gėlių prie Čiunės Sugiharos paminklo ir aplankys jo memorialinį muziejų. Gifu universitete šalies vadovas skaitys paskaitą, jam bus suteiktas garbės daktaro laipsnis.

GALERIJA

  • G. Nausėda su Japonijos parlamento vadovu aptarė šalių bendradarbiavimą
  • G. Nausėda su Japonijos parlamento vadovu aptarė šalių bendradarbiavimą
R. Dačkaus / Prezidentūros nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS