G. Nausėda su Švedijos premjere aptarė saugumą regione, dvišalius santykius | KaunoDiena.lt

G. NAUSĖDA SU ŠVEDIJOS PREMJERE APTARĖ SAUGUMĄ REGIONE, DVIŠALIUS SANTYKIUS

Prezidentas Gitanas Nausėda pirmadienį su Švedijos premjere Eva Magdalena Andersson aptarė saugumo ir gynybos klausimus, padėtį regione, dvišalius valstybių santykius.

Pasak Prezidentūros, jie taip pat kalbėjosi apie klimato kaitos ir Europos Sąjungos (ES) vidaus rinkos klausimus.

Prezidentas pokalbio metu teigė, kad saugumo padėtis regione – didėjanti Rusijos karinių pajėgų apimtis Baltarusijoje ir prie sienos su Ukraina – kelia susirūpinimą. Pasak šalies vadovo, būtina tęsti diplomatines pastangas įtampai regione mažinti, išlaikyti solidarumą su Ukraina ir teikti jai visokeriopą pagalbą.

„Vertiname Švedijos indėlį į regiono saugumą stebint Baltijos jūros erdvę. Turime ir toliau stiprinti partnerių bendradarbiavimą gynybos srityje“, – cituojamas G. Nausėda.

Prezidentas, kalbėdamas klimato kaitos klausimu, pabrėžė, kad Lietuva pilnai remia ES žaliąją darbotvarkę ir įžvelgia didelį potencialą Lietuvos ir Švedijos bendradarbiavimui šioje srityje.

G. Nausėda su Švedijos premjere taip pat kalbėjosi apie skaitmenizacijos, ES bendros rinkos klausimus, dvišalį bendradarbiavimą inovacijų ir mokslo srityse. Prezidentas pakvietė Švedijos premjerę atvykti į Lietuvą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS