G. Nausėda su Vietnamo premjeru aptarė bendradarbiavimą energetikos, prekybos srityse | KaunoDiena.lt

G. NAUSĖDA SU VIETNAMO PREMJERU APTARĖ BENDRADARBIAVIMĄ ENERGETIKOS, PREKYBOS SRITYSE

  • 2

Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda trečiadienį Briuselyje su Vietnamo premjeru Phamu Minhiu Chinhiu (Phamu Miniu Činiu) aptarė dvišalį bendradarbiavimą energetikos, ekonomikos ir prekybos srityse.

Kaip nurodo Prezidentūra, šalies vadovas pristatė Lietuvos patirtį sprendžiant energetinio saugumo klausimus, vykdant žaliąja ir skaitmeninę ekonomikos transformaciją.

G Nausėda pabrėžė Lietuvos interesą bendradarbiauti su Vietnamu įgyvendinant įvairius projektus atsinaujinančių energetikos šaltinių ir technologijų, ypač saulės elektros jėgainių, kibernetinio saugumo, viešojo sektoriaus skaitmeninių paslaugų kūrimo srityse.

Pasak prezidento, Vietnamui planuojant keletą suskystintų gamtinių dujų (SGD) terminalų statybą, Lietuva gali pasiūlyti Lietuvos specialistų ir įmonės Klaipėdos nafta paslaugas plėtojant ir valdant SGD terminalus.

G. Nausėda taip pat pažymėjo, kad ekonominių ryšių plėtrai pasitarnautų ir derybų dėl Lietuvos ir Vietnamo dvigubo kapitalo apmokestinimo išvengimo sutarties paspartinimas.

Šalies vadovas pokalbio metu akcentavo, kad įžvelgia didelį potencialą dvišalės Lietuvos ir Vietnamo prekybos prekėmis ir paslaugomis plėtrai, ypač informacinių technologijų ir logistikos paslaugų, maisto, medienos, plieno, farmacijos produktų gamybai svarbių žaliavų srityse.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

GERIAU BŪTŲ...

Kad Nausėda iš vietnamiečių pasisemtų žynių, kaip iš savo valstybės išprašyti Amerikos teroristus, kurie bandė visus vietnamiečius išnuodyti dujomis ir aplamai išnaikinti. Po to nešė kudašių, kaip ir iš Afganistano...

Anonimas

Apsišikusi Lietuva ,jokios energetikos ji neturi.Ignalinos gigantą išmontavo,kur galėjo turėti elektros tiek ,kad jai per daug butu buve .Kartuves turėtų būti tam ,kas padare tai.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS