G. Nausėda susitikime su JAV viceprezidente pabrėžė būtinybę stiprinti atgrasymą Baltijos regione | KaunoDiena.lt

G. NAUSĖDA SUSITIKIME SU JAV VICEPREZIDENTE PABRĖŽĖ BŪTINYBĘ STIPRINTI ATGRASYMĄ BALTIJOS REGIONE

  • 4

Lietuvos Respublikos prezidentas Gitanas Nausėda penktadienį Miunchene, kartu su Estijos ir Latvijos vadovais, susitiko su Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) viceprezidente Kamala Harris. Daugiausia dėmesio susitikime, kaip praneša Prezidentūra, skirta transatlantinio bendradarbiavimo klausimams ir Šiaurės Atlanto sutarties organizacijos (NATO) rytinio flango saugumo stiprinimui aptarti.

Prezidentas susitikime teigė, kad saugumo situacija Europoje ir konkrečiai Baltijos regione blogėja. Rusija toliau telkia karines pajėgas prie Ukrainos sienų ir Baltarusijoje, didindama karinės eskalacijos riziką. Pasak šalies vadovo, Lietuvai ypač nerimą kelia Rusijos ir Baltarusijos karinė integracija, nes tai esmingai keičia saugumo situaciją regione.

Kalbėdamas su JAV viceprezidente ir Baltijos šalių vadovais, G. Nausėda pabrėžė būtinybę stiprinti atgrasymą Baltijos regione, didinant sąjungininkų pajėgas.

„JAV matome kaip strateginį sąjungininką saugumo ir gynybos srityje. JAV karinis buvimas regione yra patikimiausias Rusijos atgrasymo veiksnys. Ypač vertiname JAV indėlį užtikrinant mūsų regiono saugumą ir tikimės nuolatinio JAV karių buvimo Lietuvoje“, – sakė prezidentas.

Šalies vadovas taip pat akcentavo, kad nuo įvykių prie Ukrainos sienos priklauso ir visos euroatlantinės erdvės saugumas. Privalome vieningai remti Ukrainą visomis įmanomomis priemonėmis.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Ernestas.

Melas. Nato. Planas sumažinti išdavikų skaičių iki minimumo, pervedant juos į legalų gyvenimą. Sustiprinti Vilniaus egzistuojančio organo vadovybę kuri turėtų nuolatinį ryšį su užsieniu, iš jo gautų materialinę ir moralinę paramą vedami kovai prieš priešą. Visą Lietuvą planavo nusagstyti mažais atsparos taškais kuriuose budėtų ne po daug išdavikų-žvalgų, paruoštų idealistų, ne tik kautis, bet informuoti, kurstyti tautą apie vidaus ir pasaulio įvykius, žiūrėti, kad kurstyta Velnio išpažinimui tauta, žinotų ją gina, kas kovoja prieš Velniofikaciją, teisybės savivaliavimą ir visokias žmonėms nuoskriaudas prieš teisybę, kad nepalūžtų Velnio išpažintojai, kovoje su gėriu, dėl laisvės ir joje rusentų nepriklausomybės ugnis. Lietuvos Respublikos karo kurstymas, propoganda. Lietuvos Respublikos Kauno vpk, Darius Žukauskas, Mindaugas Baršys. Gintautas Žaliagiris. Všį Ernmar Respublika. 1.2 procento gyventojo paramos 2022 metų forma.

Matyt

Kuo daugiau loja kapsi pinigai i kišene lt jau pribaigta koncervu kgb

Tautos balsas

Laikas atkurti tautine valstybe. Koks zmoniu samoningumas, kodel specialiai viskas tautiska yra niekinama ir primetamas tas dvokiantis kosmopolitizmas... Svetimi ilgai negins. Turetu buti geda.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS