G. Nausėda susitiko su opozicijos vadovais: aptarė biudžetą, merų rinkimus | KaunoDiena.lt

G. NAUSĖDA SUSITIKO SU OPOZICIJOS VADOVAIS: APTARĖ BIUDŽETĄ, MERŲ RINKIMUS

Prezidentas Gitanas Nausėda antradienį su opozicinių frakcijų atstovais aptarė biudžetą, tiesioginius merų rinkimus, įstatymų iniciatyvas bei kitus aktualiausius klausimus, pranešė Prezidentūros ir opozicijos atstovai.

„Tarp paliestų klausimų buvo turbūt daugiausiai laiko skirta aptarimui biudžeto, frakcijų atstovai išsakė savo nuogąstavimus, kas tinka, ko pasigenda šiame dokumente, taip pat buvo kalbėta apie frakcijų iniciatyvas, taip pat apie prezidento įstatymines iniciatyvas, tokiais kaip NPD didinimas, viešųjų pirkimų įstatymas, korupcijos prevencijos įstatymas ir taip pat teismų įstatymas, kurio pristatymas Seime bus artimiausiu metu“, – spaudos konferencijoje po susitikimo sakė prezidento patarėjas Povilas Mačiulis.

Pasak jo, taip pat kalbėta apie tiesioginių merų rinkimų klausimą ir tai, kaip susitarti tarp skirtingų Konstitucijos keitimo versijų, kad juos įgyvendinti pavyktų iki savivaldos rinkimų.

„Prezidento nuomone, svarbiausia, kad piliečiai turėtų teisę merus rinkti tiesiogiai, nes, kaip rodo apklausos, piliečiai to tikrai labai nori. Kokia bus formuluotė, kokie bus merų įgaliojimai, tai yra diskusijos klausimas ir labai gerai, kad Seimo pirmininkė rodo lyderystę ir bando surasti kompromisą, sutelkiant skirtingas politines jėgas, skirtingas organizacijas, tam, kad pasiektume rezultatą“, – sakė P. Mačiulis.

„Kol kas rezultatas dar nėra pasiektas, bet prezidentas taip pat turi neformalias diskusijas su atskiromis politinėmis partijomis ir prezidentas optimistiškai tiki, kad tą rezultatą galima pasiekti“, – pridūrė jis.

S. Skvernelis kritikavo valdančiuosius

Opozicijos lyderis Saulius Skvernelis teigė, kad pokalbis su prezidentu buvęs dalykiškas, aptarti svarbiausi klausimai.

„Tikrai išsakėme ir savo savijautą, savo nuomonę dėl darbo organizavo Seime, dėl Vyriausybės darbo, dėl iniciatyvų įvairiausių, dėl prezidento iniciatyvų, tai manau, kad turėjome tikrai labai dalykišką, pragmatišką ir rezultatyvų pokalbį“, – sakė jis.

Tos reformos, kurios buvo žadamos, pokyčiai po pokyčių – jie nevyksta arba vyksta labai keistu būdu, kai nekokybiškas įstatymo projektas kažkoks atsiranda Seime.

Pasak S. Skvernelio, opozicija sakė Vyriausybės darbotvarkėje pasigendanti žadėtų reformų, nes šiuo metu joje matomi „kosmetiniai pakeitimai“.

„Tos reformos, kurios buvo žadamos, pokyčiai po pokyčių – jie nevyksta arba vyksta labai keistu būdu, kai nekokybiškas įstatymo projektas kažkoks atsiranda Seime. Vyriausybė ir Seimas turi dirbti savo darbą – negalima prisidengti, kad yra kažkokie kokybės klausimų reikalavimai arba viskas užgožta pandemijos situacijos valdymo. Kasdienis darbas nesustoja“, – kalbėjo buvęs ministras pirmininkas.

Taip pat kelti klausimai dėl valdančiųjų elgesio su opozicija, darbo karantino laikotarpiu, kur, pasak S. Skvernelio, matoma įvairiausių problemų.

„Atrodo, kad dirbtinai daroma taip, kad opozicijai savo interesams atstovauti būtų kuo sunkiau“, – teigė parlamentaras.

Opozicinėmis Seime yra pasiskelbusios Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos, Lietuvos socialdemokratų partijos, Darbo partijos frakcijos bei Lietuvos regionų frakcija.

Jos parlamente turi 64 atstovus iš 141.

 

GALERIJA

  • G. Nausėda susitiko su opozicijos vadovais: aptarė biudžetą, merų rinkimus
  • G. Nausėda susitiko su opozicijos vadovais: aptarė biudžetą, merų rinkimus
  • G. Nausėda susitiko su opozicijos vadovais: aptarė biudžetą, merų rinkimus
  • G. Nausėda susitiko su opozicijos vadovais: aptarė biudžetą, merų rinkimus
  • G. Nausėda susitiko su opozicijos vadovais: aptarė biudžetą, merų rinkimus
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Pil.

Kam tas pasisveikinimas toks nenormalus,sulenkus ranka stuktelti,neužtenka linktelėti galva parodant pasisveikinimo ženklą.Kažkas nę taip su žmoniją,kažkas ne taip jų galvose.Siaubas ima ,kokie žmonės prie Lietuvos vairo.BAISU.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS