G. Nausėda sustabdė R. Grigo įgaliojimus, leido patraukti teisėją baudžiamojon atsakomybėn | KaunoDiena.lt

G. NAUSĖDA SUSTABDĖ R. GRIGO ĮGALIOJIMUS, LEIDO PATRAUKTI TEISĖJĄ BAUDŽIAMOJON ATSAKOMYBĖN

Prezidentas Gitanas Nausėda trečiadienį sustabdė Kauno apylinkės teismo Kauno rūmų teisėjo Rimanto Grigo įgaliojimus ir sutiko patraukti jį baudžiamojon atsakomybėn.

Kaip pranešė Prezidentūra, G. Nausėda dekretą pasirašė gavęs generalinės prokurorės Nidos Grunskienės informaciją apie pradėtą ikiteisminį tyrimą dėl kyšininkavimo ir teikimą leisti patraukti baudžiamojon atsakomybėn teisėją R. Grigą, suimti ar kitaip suvaržyti jo laisvę.

„Pasak šalies vadovo, bet kokios nesąžiningumo apraiškos teismų sistemoje yra netoleruotinos. Tai griauna teisinės valstybės pagrindus ir pakerta visuomenės pasitikėjimą teisingumo vykdymu. Prezidentas nuosekliai laikosi pozicijos, kad būtina efektyviau diegti antikorupcinę kultūrą teismų bendruomenėse“, – teigiama pranešime.

Teisėsauga trečiadienį pranešė vykdanti ikiteisminius tyrimus, kurių duomenimis, teisėjas R. Grigas paėmė kyšį už sprendimą vienoje administracinėje byloje.

Pasak šalies vadovo, bet kokios nesąžiningumo apraiškos teismų sistemoje yra netoleruotinos.

Teisėsaugos duomenimis, už ne mažesnį kaip 2 tūkst. eurų kyšį siekta, kad teisėjas R. Grigas, nagrinėdamas vieno asmens administracinio nusižengimo bylą apeliacine tvarka, paskirtų švelnesnę administracinio poveikio priemonę ir sutrumpintų vairuotojo pažymėjimo atėmimo terminą nuo 12 iki trijų mėnesių.

Anot prokuratūros ir Specialiųjų tyrimų tarnybos, į kyšio R. Grigui perdavimo schemą buvo įsitraukę advokatai Bronislavas Liatukas ir Valda Grigonytė bei advokatės kontoros darbuotojas teisėjo sūnus Tautvydas Grigas. Jiems pateikti įtarimai dėl teisėjo papirkimo.

Antradienį taip pat atliktos kratos teisėjo ir įtariamųjų gyvenamosiose vietose. Atliekant kratą R. Grigo gyvenamojoje vietoje, jis bandė naikinti įrodymus, teigia teisėsauga.

R. Grigas apylinkės teismo teisėju Kaune dirba nuo 1999-ųjų.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

kaune nieko naujo - del kapeiku zmones kaunasi

ir ka gi laimi - isiena - gerai prikapsi ir kapeikos, o taip jeigu per diena ir ne viena ir ne du kartus...

Prezidente, \\\\\.../////

o kaip Jurbarko bandito byla ???.Nepabėk nuo savo pažado,kontrokiuoti procesą dėl "lengvo"kūno sužalojimo.Tamsta pats matei tą "lengvą" sužalojimą.Negražu.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS