G. Nausėda sveikina galimybių paso sustabdymą vaikams, kreiptis į KT nebemato prasmės | KaunoDiena.lt

G. NAUSĖDA SVEIKINA GALIMYBIŲ PASO SUSTABDYMĄ VAIKAMS, KREIPTIS Į KT NEBEMATO PRASMĖS

Prezidentas Gitanas Nausėda sveikina Vyriausybę, trečiadienį sustabdžiusią galimybių paso vaikams iki 16 metų taikymą, ir teigia nebematantis prasmės kreiptis į Konstitucinį Teismą (KT).

„Gerai, kad tai buvo padaryta. Sveikinu šitą sprendimą, dabar nebėra prasmės dėl to kreiptis į Konstitucinį Teismą, nors tokią alternatyvą jau buvome tokią parengę“, – žurnalistams trečiadienį teigė šalies vadovas.

Jis pabrėžė, kad praėjusią savaitę kreipėsi į Vyriausybę, ragindamas greituosius antigeno testus pripažinti tinkamais, siekiant taikyti galimybių pasą vaikams. Šalies vadovo teigimu, iki šiol galiojusi tvarka galbūt neatitinka Konstitucijos dėl „savo neproporcingumo ir nelygių sąlygų“.

„Bet šis sprendimas taip pat iš esmės yra teisingas, – sakė G. Nausėda. – Besikeičiant situacijai mes matome, kad omikrono sustabdymui visą dėmesį turime skirti testavimui ir tada jau mažesnę reikšmę įgyja pats galimybių paso reikalingumas, kadangi visiems akivaizdu, jog turime testuotis.“

Visiems akivaizdu, jog turime testuotis.

Prezidento teigimu, virusą pradinėje atsiradimo stadijoje ir infekcinės COVID-19 ligos sukeltus židinius galima užčiuopti „tik per testavimą“.

Vyriausybė trečiadienį nusprendė iki kovo stabdyti reikalavimą 12–15 metų vaikams turėti galimybių pasą, norint patekti į įvairias viešas vietas, renginius.

Po Ministrų kabineto posėdžio sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys teigė abejojantis, ar iki kovo būtų techniškai įmanoma užtikrinti galimybę vaikams gauti galimybių pasą su dabar mokyklose atliekamais greitaisiais antigeno testais koronavirusui nustatyti.

Be to, pasak jo, tai nėra Vyriausybės prioritetas.

„Man asmeniškai panašu, kad omikronas keis mūsų gyvenimą greičiau, nei mes pakeisime technologijas. Ir kokie bebūtų administraciniai kaštai pasirūpinti, kad visą tą masę tyrimo testų kažkas suvestų į sistemą, padarytų sistemas funkcionalias“, – sakė A. Dulkys.

Jo žodžiais, paprasčiau yra skiepytis, o ne „užkurti valstybei kažkokį didžiulį mechanizmą, kurio mes po to kaštų negebėsime pavežti“.

Vaikams iki 16 metų reikalavimas turėti galimybių pasą buvo įsigaliojęs nuo gruodžio 28 dienos. Galimybių pasą galima buvo gauti turint imunitetą, atlikus PGR arba kaupinių testus mokyklose.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Ona

Prezidentas pasikėlė reitingus budulių armijos pagalba...

Klaipediete

...Laikiną sustabdymą, pone!

Anonimas

Ne vien vaikų problema buvo streikuojančių žmonių išreikšta ,bet ir kitų klausimų peticijoje buvo.Taip atrodo kad preezidentas nesusipažino su peticiją kurią įteikė žmonės. Gėda prezidentę !!!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS