G. Nausėda sveikina naują išrinktą Latvijos prezidentą, pabrėžia bendras vertybes | KaunoDiena.lt

G. NAUSĖDA SVEIKINA NAUJĄ IŠRINKTĄ LATVIJOS PREZIDENTĄ, PABRĖŽIA BENDRAS VERTYBES

  • 8

Prezidentas Gitanas Nausėda trečiadienį telefonu pasveikino Latvijos prezidentu išrinktą Edgarą Rinkevičių, pabrėžė tamprius valstybių ryšius ir bendras abiejų šalių puoselėjamas vertybes.

„Lietuva ir Latvija yra artimos bendražygės – kartu dalijamės bendra istorija ir patirtimi, tampriais kultūriniais ryšiais ir šilta žmonių draugyste“, – sakė G. Nausėda, cituojamas Prezidentūros pranešime.

Džiaugiuosi mus jungiančiomis bendromis vertybėmis, pagarba demokratijai ir taisyklėmis pagrįstai tarptautinei tvarkai, tvirtu bendradarbiavimu Europos Sąjungoje bei Šiaurės Atlanto sutarties organizacijoje (NATO)“, – pridūrė jis.

G. Nausėda pabrėžė vertinantis Lietuvos ir Latvijos sutampantį požiūrį į regiono saugumą ir gynybą.

Jis reiškė lūkestį, kad liepą vyksiančiame NATO viršūnių susitikime Vilniuje bus pasiekti reikšmingi sprendimai stiprinant Baltijos jūros regiono oro ir priešraketinę gynybą, didinant atgrasymo pajėgumus ir pasiunčiant tvirtą žinią dėl Ukrainos ir NATO bendradarbiavimo ir jos priklausymo euroatlantinei saugumo architektūrai.

Naująjį Latvijos prezidentą E. Rinkevičių trečiadienį išrinko šalies parlamentas. Jis yra ilgametis Latvijos užsienio reikalų ministras.

Ketverių metų kadenciją politikas pradės eiti birželio pradžioje.

Latvijos prezidento postas iš esmės yra reprezentacinis. Prezidentas atstovauja Latvijai užsienyje, yra vyriausiasis ginkluotųjų pajėgų vadas, pasirašo įstatymų projektus, skiria ministrą pirmininką ir, be kita ko, turi teisę paleisti parlamentą.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

cha ...,o bendros vertybes tai kas ???

sinaskylej suda stumdyt pirmyn , atgal ???

nu čia dabar....

Kokias čia dar vertybes su tuo Edgaru giri , robote, tu ( ES parlamentarės duotas tavo apibūdinimas ,ko gero, tikrai pateisinamas ) - gi turi žmoną , vaikų . Kaip tau ne gėda apie tas bendras "vertybes " su homiku vapėt visai Lietuvai ????

tai kokios

tos ''puoselėjamos vertybės'' .................. ar ''partneriausim'' per atstumą , ar tampriai , ar nuotoliniu būdu ............ juk reikės su ''reprezentacine '' asmenybe ir susitikt , ranką spaust apsilankius su vizitu Rigoje
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS