G. Nausėda: Vakarai turi padaryti viską, jog atgrasytų Rusiją nuo įsiveržimo į Ukrainą | KaunoDiena.lt

G. NAUSĖDA: VAKARAI TURI PADARYTI VISKĄ, JOG ATGRASYTŲ RUSIJĄ NUO ĮSIVERŽIMO Į UKRAINĄ

Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad Vakarų šalys turi padaryti viską, jog atgrasytų Rusiją nuo galimo įsiveržimo į Ukrainą.

„Turime padaryti viską, kad mūsų žodžiai ir veiksmai būtų patikimi ir kad kita pusė suprastų, jog neapgalvotai elgtis yra nenaudinga ir susidurs su tam tikromis reakcijomis, kurių mes esame pasirengę imtis ir kaip NATO, ir kaip ES“, – antradienį teigė šalies vadovas.

Taip prezidentas kalbėjo po Paryžiuje vykusio susitikimo su Prancūzijos prezidentu Emmanueliu Macronu (Emanueliu Makronu), Rusijai pastaruoju metu prie Ukrainos sienų didinant karinį aktyvumą.

G. Nausėdos teigimu, Prancūzijos lyderis yra „labai gerai susipažinęs su situacija“.

„Pabrėžiau tą dalyką, kad labai svarbu, jog sutartume dėl situacijos vertinimo ir jos rimtumo. Nes nuo to priklauso tolesni atgrasymo veiksmai“, – teigė Lietuvos vadovas.

Įtampos Ukrainos pasienyje klausimą antradienį aptaria ir Rygoje susitikę NATO užsienio reikalų ministrai.

Sekmadienį, viešėdamas Vilniuje, NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas teigė, kad Rusijos veiksmai yra „nepaaiškinami ir nepateisinami“.

Kijevas teigia, kad Maskva sutelkė 115 tūkst. karių aplink Ukrainą, 2014 metais Rusijos aneksuotame Krymo pusiasalyje ir dviejuose rytiniuose Ukrainos regionuose, kontroliuojamuose Maskvos remiamų separatistų.

Kremlius savo ruožtu Vakarų pareiškimus vadina „isterija“ ir atmeta kaltinimus, kad planuoja įsiveržti į Ukrainą, kurios vieną dalį – Krymo pusiasalį – jau aneksavo 2014 metais.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Svečias

Tai Zelenskio provokacijos! Rusija niekada pirmoji nepuls. Kiek metų Lietuvą ,,puolė,,???

p. NAUSĖDA

O kodėl neatgrasyti teroristinę Ameriką nekišti nosies į Ukrainos vidaus reikalus? Ar dėl to, kad Lietuva dirba ne Lietuvai , teroristams iš už Atlanto?

Nusiš ks

vakarai ant tokiu grasytoju kai tik rusu meška treptels koja. Kam norisi prasidėt su didžiule jėga rizikuoti savo žmonių saugumu, stabilumu savo šalyje ?Ji ir taip iki šiol su tokiais šunyčiais elgėsi gana pakančiai:D)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS