G. Nausėdai – V. Adamkaus patarimai: ragina stiprinti ryšius su keliomis šalimis | KaunoDiena.lt

G. NAUSĖDAI – V. ADAMKAUS PATARIMAI: RAGINA STIPRINTI RYŠIUS SU KELIOMIS ŠALIMIS

  • 8

Ekonomistą Gitaną Nausėdą rinkimuose rėmęs kadenciją baigęs prezidentas Valdas Adamkus paragino išrinktąjį šalies vadovą stiprinti ryšius su Lenkija, Vokietija ir Jungtinėmis Valstijomis.

Interviu dienraščiui „Lietuvos rytas“ V. Adamkus labai teisingu vadino G. Nausėdos sprendimą pirmojo vizito vykti į Lenkiją ir tvirtino besitikintis, kad išrinktasis prezidentas „sėkmingai tęs šią strateginio bendradarbiavimo politiką, kiek prigesusią per pastarąjį dešimtmetį“.

„Išrinktasis prezidentas pajėgus dar sutvirtinti ir Lietuvos ryšius su kita mums labai svarbia valstybe – Vokietija“, – kalbėjo V. Adamkus.

„Neabejoju, kad G. Nausėda puikiai suvokia, kaip būtina Lietuvai palaikyti puikius santykius su JAV, ir nuo pirmųjų žingsnių nė kiek nesiblaškydamas juos stiprins“, – teigė jis.

1998 – 2003 ir 2004 – 2009 metais šaliai vadovavęs V. Adamkus sakė jaučiantis, kad G. Nausėda yra pasirengęs bendrauti su bet kokio kalibro politikais.

„Neabejoju, kad mūsų išrinktasis prezidentas bus lygus tarp lygių plėtodamas dialogą ir su didžiųjų valstybių lyderiais“, – tvirtino kadenciją baigęs prezidentas.

G. Nausėda prezidento pareigas pradės eiti po inauguracijos liepą. Jis antrajame prezidento rinkimų ture įveikė buvusią finansų ministrę, Seimo narę Ingridą Šimonytę.

G. Nausėdos kalba S. Daukanto aikštėje

P. Peleckio / Fotobanko nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (8)

ANONIMAS

JAV MARIONETES RENKASI Į VIENA KRŪVA.KĄ JUS IŠRINKOTE LIETUVIAI?

Aha

Be jankiu niekaip tapke negali. Geriau su Rusija susidraugautu, bent nauda Lietuvai butu.

ALGIS

Amerika traukiasi iš visų antikarinių susitarimų , iš aplinkos apsaugos susitarimų , jiems rūpi tik jie patys ir matomai TRUMPAS TROKŠTA KARO , TAIP JIE LOBSTA NERIBOTAI , Europai reikia vienytis ir stiprinti savo galias , Trumpas pasakęs ''...ammerika užsiims Kinija , o Rusijos klausimus palieka spręsti Europai
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS