Politologas – apie S. Skvernelį: jis geriausiai iš citrinų spaudžia limonadą | KaunoDiena.lt

POLITOLOGAS – APIE S. SKVERNELĮ: JIS GERIAUSIAI IŠ CITRINŲ SPAUDŽIA LIMONADĄ

  • 13

Naujausi atlikti tyrimai rodo, kad auga piliečių pasitikėjimas Sauliumi Skverneliu ir jo nauja partija. Nors vis dar lyderiauja konservatoriai, politologai pabrėžia, kad nereikėtų atsipalaiduoti, praneša LNK.

Prieš gerą pusmetį į S.Skvernelio partiją perbėgo dalis „valstiečių“, socialdemokratų ir net kai kurie konservatoriai. Tada konservatorių lyderis į besiformuojančią naują partiją reagavo pašaipiai.

Dabar S.Skvernelio partija – rimčiausia konservatorių konkurentė. Naujausia Delfi.lt užsakymu atlikta „Spinter tyrimų“ apklausa rodo, kad už Demokratų sąjungą „Vardan Lietuvos“ balsuotų daugiau nei 11,5 proc. rinkėjų. Per mėnesį S.Skvernelio partijos populiarumas išaugo 3 proc. punktais. Tai – reikšmingas pokytis.

„Jis turi politikams labai svarbų bruožą – intuiciją. Jis moka ja vadovautis. Racionaliai jo populiarumą paaiškinti yra sunku. Mes prisimename, kaip jis atsirado kaip politikas. Iš visų geriausiai iš citrinų spaudžia limonadą“, – komentavo politologas Bernaras Ivanovas.

„Krizė su Kaliningradu turbūt viena ryškiausių ir S.Skvernelis aiškiausiai formulavo šiek tiek kitokią nuomonę ar poziciją. Tai žmonės išgirdo“, – pastebėjo „Spinter tyrimų“ vadovas Ignas Zokas.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

 

 

Visgi, kol kas pirmi – konservatoriai. Už juos šiandien balsuotų beveik 13,5 proc. rinkėjų. Trečioje vietoje – socialdemokratai. Jie nuo Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ atsilieka tik 0,5 proc. Ketvirti – „valstiečiai“. Mažiausiai visuomenės palaikymo sulauktų Laisvės ir Darbo partijos.

Žmonės prasčiau nei anksčiau įvertino Vyriausybės darbą. Kai kurie politologai mano, kad tai tik reitingų kritimo pradžia.

„Artėjame tikrai prie sunkaus rudens ir galbūt ekonomikos krizės. Tai negali neatsiliepti Vyriausybės vertinimui“, – pabrėžė I.Zokas.

Konservatoriai daugiausia visuomenės palaikymo sulauktų tik techniškai, mat S.Skvernelio ir socialdemokratų partijas palaiko panašus gyventojų skaičius. Be to, tik nedidelei rinkėjų daliai konservatoriai būtų antrasis pasirinkimas.

„Jeigu turi dar kažkiek adekvataus supratimo apie savo partijos, ne kaip asmenybės, perspektyvas ir nori, kad partija būtų politiniame žemėlapyje, reikia daryti išvadas ir kuo greičiau reaguoti“, – akcentavo politologas B.Ivanovas.

Nors dabartinę premjerę Ingridą Šimonytę dauguma norėtų ir toliau matyti ministrės pirmininkės pareigose, didėja gretos, kurios grįžtančiojo į premjero postą lauktų S.Skvernelio.

Jei rinkimai vyktų dabar, maždaug trečdalis sako, kad nežinotų, už ką balsuoti, arba nebalsuotų. Apsispręsti dar galima iki 2024 m. Po dvejų metų lietuviai rinks ne tik naują Seimą, taip pat spręs, ką deleguoti į Europos Parlamentą ir kas bus Respublikos prezidentas. Beje, buvusi šalies vadovė Dalia Grybauskaitė pranešė, kad būsimuose prezidento rinkimuose nedalyvaus, tačiau aktualiais klausimais ir toliau viešai pasisakys.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

naujas kolchozas

ir daugiau nieko, užsienio kalba - gestų.

Skvernelis , bandys suvarti į OŽIO tvartą,

visus debilius KONSERVUS su paslėptų KGB-tų etiketėmis., kurie a l i n a L ietuvą.

potekstę supratome

Zkvernelis geriausiai spaudžia iš šūdo vaškąl
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS