Į Lietuvą atvyksta Armėnijos prezidentas V. Chačaturianas | KaunoDiena.lt

Į LIETUVĄ ATVYKSTA ARMĖNIJOS PREZIDENTAS V. CHAČATURIANAS

  • 7

Į Lietuvą oficialaus vizito trečiadienį atvyksta Armėnijos prezidentas Vaagnas Chačaturianas.

Su Lietuvos vadovu Gitanu Nausėda Armėnijos lyderis aptars dvišalį bendradarbiavimą, saugumo situaciją Pietų Kaukaze, Rusijos karo Ukrainoje poveikį regionui, antradienį pranešė Prezidentūra.

Šalių vadovai taip pat dalyvaus Lietuvos ir Armėnijos verslo forume, kuriuo siekiama stiprinti šalių ekonominį bendradarbiavimą įvairiose srityse.

Pirmoji ponia Diana Nausėdienė kartu su Armėnijos vadovo dukra Arpine Chačaturian lankysis Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikose, kur viešnią supažindins su pažangiomis technologijomis, skirtomis neišnešiotų naujagimių sveikatos priežiūrai.

Armėnija ir kaimyninis Azerbaidžanas kelis dešimtmečius nesutaria dėl teritorijų.

Vasario pabaigoje Europos Sąjunga neramiame Armėnijos pasienyje dislokavo stebėtojų misiją, Vakarams labiau įsitraukiant šiame regione, tradiciškai priklausiusiame Kremliaus įtakos sferai.

1991-aisiais subyrėjus Sovietų Sąjungai, etniniai armėnų separatistai Kalnų Karabache atsiskyrė nuo Azerbaidžano. Kilęs konfliktas nusinešė apie 30 tūkst. gyvybių.

2020-ųjų rudenį Armėnija ir Azerbaidžanas kariavo šešių savaičių karą. Jis nusinešė daugiau nei 6,5 tūkst. gyvybių ir baigėsi tarpininkaujant Rusijai sudarytomis paliaubomis, pagal kurias Jerevanas perleido daug dešimtmečių kontroliuotas teritorijas.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

o

armenai tai krikscionys apsupty musulmonu kuri laika juos palaike sovietai gal del ivaizdzio buvo ir neprognozuotas zemes drebeimas tuo metu kai gorbaciovas buvo jav o jazov semipalatinske susprogdino po zeme AB nuo ko sukele ZD japonai pareikalavo tyrimu bet neleido ko gero si karta ir turkai gavo /porcija/ tai idomu kokiu tikslu jam lietuva parupo gal sakau putkos igaliotas band ys siulyt administracijaigrizt atgalios o si matydama beviltiska europadeti bei savo nuodemiu bagaza savo asmeniniais paskatais sutiktu kaip ir visados pardavusi hebra su visais ir vel nuo vilko prie meskos o /runkeliam / irgi svarbu taika ir ramybe sau ir vaikam bet ND gali isipildyt ir ozelytes prognoze ko nelinkiu niekam nes tai musu zeme su musu paprociais ir seimom kurias sovietai nedriso paniekint si saika paciam velniui parsidave ir krikscionim armenam cia ner kas veikt geriau butu vengru Orbanas atvykes tai tikrai butu d naudos ???===

skiep

kiek Armenijai pinigu sukisim?

berniukas

susitiks du raudoni komunistai
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS