I. Rozovos ryšius tiriančiam komitetui siūloma skirti daugiau užduočių | KaunoDiena.lt

I. ROZOVOS RYŠIUS TIRIANČIAM KOMITETUI SIŪLOMA SKIRTI DAUGIAU UŽDUOČIŲ

Parlamentarės Irinos Rozovos ryšius tiriančiam Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetui (NSGK) siūloma priskirti daugiau užduočių.

Seimo nariai Laurynas Kasčiūnas, Eugenijus Gentvilas, Vytautas Bakas ir Povilas Urbšys siūlo tirti, kokį poveikį valdančiajai koalicijai daro interesų grupės, susijusios su trečiųjų valstybių šalių politikais, verslininkais bei turi interesų Lietuvos strateginiuose sektoriuose.

Jie įregistravo nutarimo projektą, siūlantį praplėsti šių metų rugsėjo pabaigoje startavusį parlamentinį tyrimą.

Parlamentarų grupė siūlo tirti, „kokį poveikį valdančiajai koalicijai daro interesų grupės, kurios, turėdamos akivaizdžių ryšių su trečiųjų valstybių šalių politikais, verslininkais bei interesų Lietuvos strateginiuose sektoriuose, kurie nesuderinami su nacionalinio saugumo interesais, finansuoja kai kurias Lietuvos valdančiąją daugumą sudarančias politines partijas ir arba joms priklausančius ir (arba) su jomis siejamus politikus.“

Lapkričio 21 d. parlamentarai po pateikimo pritarė Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininko Dainiaus Gaižausko pateiktam nutarimo projektui, kuriuo siūloma tyrimą pratęsti iki kitų metų balandžio 30 d. Galutinai dėl to Seimas ketina apsispręsti lapkričio 28 d.

„Neskubėsime, o darysime tyrimą kokybišką. Geriau kokybė negu greitis“, – yra sakęs Seimo NSGK pirmininkas D. Gaižauskas.

Šiuo metu Seimas yra pavedęs NSGK parlamentinį tyrimą atlikti ir išvadą pateikti Seimui iki šių metų gruodžio 1 d.

ELTA primena, kad Seimas NSGK pavedė atlikti tyrimą dėl parlamentarės I. Rozovos ryšių su rusų diplomatais ir galimos grėsmės nacionaliniam saugumui. Tyrimas atliekamas ir dėl atliktų politikų veiksmų, gavusių VSD informaciją apie I. Rozovos veiklą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS