I. Šimonytė apie atnaujintus karantino ribojimus: dėl to labai apgailestauju | KaunoDiena.lt

I. ŠIMONYTĖ APIE ATNAUJINTUS KARANTINO RIBOJIMUS: DĖL TO LABAI APGAILESTAUJU

Reaguodama į prezidento Gitano Nausėdos Vyriausybei išsakytą kritiką, kad ši priima sprendimus nenuosekliai ir blaškydamasi, ir dėl to visuomenė linkusi maištauti, premjerė Ingrida Šimonytė sako apgailestaujanti, kad pandeminės situacijos keliamas neapibrėžtumas kelia įtampą, tačiau teigia, kad Vyriausybė nuolat stengiasi priimti pasvertus sprendimus.

„Manau, kad nuovargis ir neapibrėžta padėtis, kai jau atrodo, kad tam tikrais momentais situacija lyg ir gerėja, bet štai kažkas Vyriausybėje pasako, kad ji nėra tokia gera, ir todėl tai, ko buvo tikimasi, atidedama neapibrėžtai ateičiai, kelia įtampą. Manau, kad tos įtampos tikrai pakanka, ir dėl to labai apgailestauju“, – „Žinių radijui“ ketvirtadienį teigė ji.

„Galiu tik patikinti, kad iš to, ką žinome ir ką stebime, stengiamės kuo mažiau kažkokių nebūtinų dalykų daryti. Sutinku, kad kartais tenka ir staigesnių, ir griežtesnių sprendimų priimti, kaip, tarkime, dėl judėjimo apribojimų per šias dvi savaites“, – pridūrė premjerė.

Anot I. Šimonytės, Velykų metu atnaujintų griežtesnių judėjimo tarp savivaldybių ribojimų efektyvumu galima įsitikinti įvertinus dabartinę epidemiologinę situaciją Lietuvoje.

Manau, kad tos įtampos tikrai pakanka, ir dėl to labai apgailestauju.

„Turbūt šie apribojimai labiausiai ir apsaugojo Lietuvą nuo to, kad britiškos atmainos virusas neišplistų taip, kaip išplito kitose šalyse. (...) Tikrai yra tokių savivaldybių, kur epidemiologinė situacija laikosi nebloga. Mums dabar labai svarbu jos nesugadinti ir leisti kažkaip situacijai gerėti ten, kur ji yra blogesnė“, – akcentavo ji.

Tuo metu komentuodama Velykų laikotarpiu panaikintą galimybę keliauti tarp savivaldybių siekiant sutikti žmones iš to paties socialinio burbulo, I. Šimonytė teigė, kad tai vienas iš būdų, kuriuo siekiama apsisaugoti nuo smarkiai galinčio išaugti COVID-19 atvejų skaičiaus laikotarpiu po Velykų.

„Socialiniai burbulai toje pačioje savivaldybėje lieka, bet kadangi pasiūlymas buvo visiems Velykas sutikti namuose, manau, kad tas siūlymas yra nuoseklus. Tai yra laikinas sprendimas iki po švenčių. Nes labiausiai turbūt mokomės iš savo pačių precedentų, ir tas precedentas buvo Vėlinės rudenį. Labai nesinorėtų, kad kažkoks didesnis žmonių mobilumas, daugiau susitikimų pakeistų dabar palankesnėje padėtyje esančių savivaldybių dinamiką blogėjimo linkme“, – tikino ji.

ELTA primena, kad judėjimo ribojimai tarp savivaldybių atnaujinti nuo kovo 27 dienos iki balandžio 5 dienos.

Rašyti komentarą
Komentarai (35)

Proto invalidė

manau

Karantino ivedimas buvo butinas ir tie kurie sito nesupranta manau turi mastymo problemu Labai teisingai pasielge Premjere Simonyte jai zmogeliai skaito spauda ir ziuri televizija puikiai mato kokia padetis visoje Europoje ir kokiu priemoniu imasi Europos salys As manau kad kurie nenori to matyti ir suprasti turi mastymo sutrikimu

Kolukio pirmininkas Karbas

Lietuvos komunistu partijos centro komiteto pirmininkas draugas A.M.Brazauskas mylejo laisve ir nebutu leides jokiu karantinu LTSR liaudziai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS