I. Šimonytė apie prezidento kalbas: tai pakomentuoti geriausiai galėtų Mauzeris su Sūrskiu | KaunoDiena.lt

I. ŠIMONYTĖ APIE PREZIDENTO KALBAS: TAI PAKOMENTUOTI GERIAUSIAI GALĖTŲ MAUZERIS SU SŪRSKIU

Ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė sako, kad prezidento pareiškimus apie dešiniųjų jo kritikų vykdomą medžioklę reikėtų palikti komentuoti politinės satyros autoriams.

Prezidentūrai trečiadienį patvirtinus, jog G. Nausėda 1988 metų gegužę įstojo į Komunistų partiją, šis vėliau tai pavadino jaunystės klaida, tačiau teigė įžvelgiantis „medžiojimo būseną“, kuri „tampa labai sisteminga“ artėjant 2024 metų prezidento rinkimams.

Jis užsiminė, kad jo susilpninimo gali siekti partijos, kurios turi „rezervuotą požiūrį į prezidentą ne konservatorių partijos narį“.

„Tai man priminė tokią vieną istoriją kokiais 2004 ar 2005 metais, kai tuometinis finansų ministras Algirdas Butkevičius, buvo toks momentas, kai labai daug ir labai karštų pareiškimų buvo pasakęs. Ir tuometinis SEB banko ekonomistas Gitanas Nausėda pasakė, kad visa tai, ką pasakė ministras, pakomentuoti geriausiai galėtų Mauzeris su Sūrskiu“, – žurnalistams Seime ketvirtadienį sakė I. Šimonytė, turėdama omenyje politinės satyros laidos „Dviračio žinių“ personažus.

Gitanas Nausėda pasakė, kad visa tai, ką pasakė ministras, pakomentuoti geriausiai galėtų Mauzeris su Sūrskiu.

„Tai aš turbūt šita citata ir apsiribosiu“, – pridūrė ji.

2019 metais dalyvaudamas prezidento rinkimuose G. Nausėda Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) anketoje neatsakė į klausimą, kokios partijos, politinės organizacijos nariu yra arba buvo.

Anot G. Nausėdos, šis klausimas buvo neprivalomoje užpildyti anketos dalyje.

I. Šimonytė nei to, nei prezidento buvusios narystės Komunistų partijoje nevertino, teigdama, jog tai G. Nausėdos ir jo rinkėjų santykio reikalas.

Apie tai, kad G. Nausėda priklausė Komunistų partijai, feisbuke pirmasis paskelbė „Laisvės TV“ žurnalistas Dovydas Pancerovas.

Iš jo skelbtų archyvinių dokumentų matyti, kad 1988 metų gegužės 20 dieną G. Nausėda tik pateikė prašymą įstoti į partiją, o partinis bilietas jam išduotas birželio 27 dieną.

Prezidentūros teigimu, G. Nausėda prasidėjus Sąjūdžiui nedalyvavo Komunistų partijos veikloje.

G. Nausėda 1987 – 1989 metais buvo Vilniaus universiteto Ekonomikos fakulteto aspirantas.

2009 – 2019 metais prezidente buvusi Dalia Grybauskaitė nuo 1979 taip pat priklausė Komunistų partijai, o 1989 metais prisijungė prie nuo jos atskilusios Algirdo Mykolo Brazausko vadovaujamos Lietuvos komunistų partijos. Iš šios organizacijos ji išstojo 1990 metų birželį.

Apie priklausymą Komunistų partijai D. Grybauskaitė nurodė VRK anketose tiek 2009, tiek 2014 metais, kai dalyvavo prezidento rinkimuose.

Rašyti komentarą
Komentarai (101)

Kaip ten a...

Mauzeriui ir Surskiui reiketu pakedenti I. Simonytes plunksneles ir tarpkoji patikrinti ar tarpkojije netabaloja,labaijau vyriskai atrodo mergele.

Ona

VBS agentūra iškraipo faktus. Grybauskaitė buvo ne Brazausko Lietuvos komunistų partijos narė, o liko su Burokevičiaus TSKP, dar gerokai po Nepriklausomybės atkūrimo

jo

Brisiaus galas pareina. PIŠ darosi panaši į personalinę LTSR pensininkę Genutę, kuri už ją prezidento rinkimuose iš televizoriaus agitavo
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS