I. Šimonytė: ar Vyriausybė turi palaikymą, pamatysime svarstant biudžetą | KaunoDiena.lt

I. ŠIMONYTĖ: AR VYRIAUSYBĖ TURI PALAIKYMĄ, PAMATYSIME SVARSTANT BIUDŽETĄ

Tai, ar dabartinė Vyriausybė turi daugumos Seime palaikymą, bus aišku svarstant kitų metų biudžetą, sako premjerė Ingrida Šimonytė.

„Šiaip manau, kad per balsavimą dėl biudžeto labai aiškiai pamatysime, ar iš tikrųjų Vyriausybė palaikymą Seime turi. O šiaip, jeigu kažkas abejoja, ar Seimas palaiko, ar Vyriausybė turi daugumą, tai yra Seimo statute procedūra, pagal kurią galima tą labai nesunkiai patikrinti“, – žurnalistams Seime ketvirtadienį sakė ministrė pirmininkė.

Parlamentui antradienį Vyriausybės siūlymą atsisakyti draudimo skatinti LGBTIQ šeimos sampratą, valdančiosios Laisvės partijos atstovas parlamente Tomas Vytautas Raskevičius pareiškė, jog Vyriausybė vertybiniais klausimais neturi valdančiosios daugumos palaikymo.

I. Šimonytė teigė, jog jai „labai apmaudu“ dėl šio balsavimo, tačiau pabrėžė, kad tai nebuvo pirmas kartas, kai atmestas Vyriausybės pateiktas projektas.

Tai tada galbūt reikėjo tuos klausimus kelti anksčiau – čia tokia, truputėlį galbūt švelni ironija.

„Vis dėlto yra buvę ir anksčiau Seimo atmestų Vyriausybės teiktų projektų, kai kuriuos juos atmesti, jeigu neklystu, galbūt padėjo ir patys koalicijos kolegos. Tai tada galbūt reikėjo tuos klausimus kelti anksčiau – čia tokia, truputėlį galbūt švelni ironija“, – kalbėjo premjerė.

Seimo atmestose pataisose siūlyta atsisakyti dabar įstatyme įrašytos nuostatos, kad neigiamą poveikį nepilnamečiams daranti informacija yra tokia, „kuria niekinamos šeimos vertybės, skatinama kitokia, negu Konstitucijoje ir Civiliniame kodekse įtvirtinta, santuokos sudarymo ir šeimos kūrimo samprata“.

Pataisos teiktos po Lietuvos pralaimėto bylinėjimosi Europos Žmogaus Teisių Teisme (EŽTT) dėl sustabdytos knygos „Gintarinė širdis“ leidybos. Joje aprašomi tos pačios lyties asmenų santykiai.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Kliedi, moteriške?

Šimonyte, aiškinu ant pirštų: valstybės biudžetas nėra kriterijus pasitikėjimo vyriausybe. Tavo kvailumas liūdina Lietuvą.

As

O ka cia svarstyti apie biudzeta? Tai kad ir taip jau nuspesta ,kad svaistyti i kaire ir desine ukropams.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS