I. Šimonytė atmeta kritiką: žmonės pažaduose girdi tai, ką patys nori girdėti | KaunoDiena.lt

I. ŠIMONYTĖ ATMETA KRITIKĄ: ŽMONĖS PAŽADUOSE GIRDI TAI, KĄ PATYS NORI GIRDĖTI

Premjerė Ingrida Šimonytė dar kartą atmetė jos Ministrų Kabinetui tenkančią kritiką dėl komunikacijos ir visuomenės informavimo apie karantino sąlygų pokyčius.

Ministrės pirmininkės teigimu, ji, kalbėdama apie galimą visų prekybos centrų atvėrimą nuo šios savaitės, aiškiai pabrėžė būtinas atsivėrimo sąlygas, kurių visuomenė ir verslas, pasak premjerės, neišgirdo.

„Mano pačios komunikacijoje tai buvo labai aiškiai pasakyta, bet aš suprantu, kad žmonės, kurie yra pasiilgę prekybos centrų atsivėrimo, jie galbūt tiesiog neišgirsta arba nenori išgirsti tos sąlygos, kuri, mano supratimu, yra kertinė“, – LRT Radijui antradienį kalbėjo I. Šimonytė.

Ministrė pirmininkė tvirtino, kad verslo atstovams žadėdama apie galimą visų prekybos vietų atvėrimą, ji aiškiai akcentavo, kad būtina karantino laisvinimo sąlyga – per Velykų savaitgalį neblogėjanti situacija.

Suprantu, kad žmonės, kurie yra pasiilgę prekybos centrų atsivėrimo, jie galbūt tiesiog neišgirsta arba nenori išgirsti tos sąlygos, kuri, mano supratimu, yra kertinė.

„Kuomet buvo mano susitikimas su prekybininkų asociacija, iš karto buvo pasakyta, kad jeigu situacija per Velykas reikšmingai nepablogės, tuomet mes tikrai galėsime trečiadienį (balandžio 7 d. – ELTA) tą sprendimą svarstyti, bet atsitiko taip, kad situacija per Velykas reikšmingai pablogėjo“, – tvirtino premjerė, pabrėždama, kad pandemijos situacijos blogėjimą ar gerėjimą ji vertina labiau ne pagal naujų atvejų skaičių, o pagal ligoninių užimtumo skaičius.

„Aš tą pablogėjimą labiau vertinu per tą dinamiką, kurią mes matome ligoninėse. Suprantu tokį nepasitenkinimą. Vis dėlto supraskime, kad mes nesame tokioje apibrėžtoje dinamikoje, kad štai – situacija gerėja, bet kažkas kažkodėl nepriima tokių sprendimų, kurie buvo pažadėti“, – teigė I. Šimonytė.

ELTA primena, kad dar balandžio 7d. rytą I. Šimonytės Ministrų Kabineto narė Aušrinė Armonaitė sakė, kad Vyriausybė svarstys visų prekybininkų veiklos atnaujinimo klausimą. Visgi Vyriausybė praėjusį trečiadienį nusprendė kuriam laikui atidėti prekybos centrų atvėrimą. Ministrė pirmininkė tuomet pabrėžė, kad apie atvėrimą buvo galima svarstyti praeityje, tačiau tuo metu atveriant papildomas veiklas, dar labiau pablogėjusi situacija reikalautų smarkesnių suvaržymų, kurių norima išvengti.

Rašyti komentarą
Komentarai (41)

pastebejimas

o tamstos pazadai skirti vienisiems pensininkams priedus,kuriuos gauna nasliai,net kalbos apie tai neliko,ir kaip betiketi tuom ka zadate!

Dalius

Parodoje kabėjo paveikslas ir gulėjo atsiliepimų knyga, kurioje vyko karšta lankytojų diskusija, kas pavaizduota paveiksle - antis ar žąsis. Ir tik vienas dailininkas žinijo, kad iš tikrųjų ten - gulbė...

pensininkė

kur dingo mūsų prezidentas , ar iš jo jau balsą atėmė valdžia
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS