I. Šimonytė dar kartą pakomentavo A. Skaisgirytės repliką: nežinau, kur veda polemika | KaunoDiena.lt

I. ŠIMONYTĖ DAR KARTĄ PAKOMENTAVO A. SKAISGIRYTĖS REPLIKĄ: NEŽINAU, KUR VEDA POLEMIKA

Diskusijos, kilusios po prezidento vyriausiosios patarėjos Astos Skaisgirytės pasisakymo apie Vyriausybės darbą nelegalių migrantų krizės metu, nesibaigia. Premjerės Ingridos Šimonytės komentaro šiuo klausimu Seime paprašė prezidentui Gitanui Nausėdai kritikos dažnai negailintis konservatorių frakcijos narys Matas Maldeikis.

„Ponia Asta Skaisgirytė Prezidento institucijos vardu jau antra diena bando teigti, kad viskas Lietuvoje gražu tampa tik dėl prezidento ir kad prezidento aiškaus pokalbio dėka buvo suvaldyta migrantų krizė (...). Norėčiau premjerės paklausti, gal galite pakomentuoti, kiek svarbus buvo Prezidento institucijos indėlis ir vaidmuo suvaldant šią hibridinę Lukašenkos agresiją?“ – ministrei pirmininkei klausimą uždavė M. Maldeikis.

Premjerė, dar antradienį feisbuke kritiškai sureagavusi į patarėjos pastabą, atsakydama į M. Maldeikio klausimą pažymėjo, kad abejoja, ar verta toliau veltis į polemiką.

„Man nesinorėtų leistis į polemiką su ponia Skaisgiryte, nes nežinau, ar tai kur nors veda“, – sakė I. Šimonytė ir toliau savo pasisakyme tarsi sarkastiškai dėkojo prezidentui už, pasak jos, šalies vadovo „indėlį“ telkiant partijas kilusios krizės metu.

Reiktų turbūt suprasti, kad nėra Hario Poterio, kuris atsistojęs gali pamosuoti burtų lazdele ir staiga visi žmonės nuo sienos apsigręžia.

„Esu dėkinga Ekscelencijai prezidentui už tai, ką Ekscelencija prezidentas padarė, telkdamas politines partijas, esančias Seime, ir organizuodamas susitikimą, kuriame buvo aptartos svarbios priemonės ir svarbūs įstatymo projektai, kuriuos Seimas priėmė rugpjūčio 10 d. Taip pat už tuos skambučius ar kontaktus, kurie buvo su kitų šiame procese aktualių valstybių vadovais“, – Seime vykusios Vyriausybės valandos metu sakė I. Šimonytė.

Visgi premjerė pažymėjo, kad patarėjos A. Skaisgirytės išsakyta pastaba, jog Vyriausybė į nelegalių migrantų krizę sureagavo per lėtai, mat į šalį pateko daugiau nei 4 tūkst. migrantų, abejotina.

„Reiktų turbūt suprasti, kad nėra Hario Poterio, kuris atsistojęs gali pamosuoti burtų lazdele ir staiga visi žmonės nuo sienos apsigręžia. Turi būti sutelktos pajėgos, o tam reikėjo pasitelkti taip pat ir kariuomenę, nes tai yra ilga siena, kurios fizinė apsauga reikalauja nemažų pastangų. Reikėjo pasitelkti partnerius iš kitų valstybių“, – Seimo nariams kalbėjo premjerė, kartu pridurdama, kad valdantieji tikrai dėjo daug pastangų, kad reikiami vidaus resursai bei tarptautinė parama krizei spręsti būtų sutelkta.

„Ir Vyriausybė, ir užsienio reikalų ministras, vidaus reikalų ministrė ir visi, manau, padarėme labai daug, kad tos paramos ir fizinės paramos atsirastų kaip įmanoma greičiau ir daugiau“, – sakė I. Šimonytė.

„Tai taip galėčiau turbūt diplomatiškai pakomentuoti šiuos komentarus“, – savo pasisakymą apie A. Skaisgirytės komentarus apibendrino premjerė.

ELTA primena, kad valdančiųjų ir premjerės kritikos susilaukė šią savaitę išsakyta A. Skaisgirytės replika dėl nelegalių migrantų krizės valdymo. Kalbėdama „Žinių radijui“ patarėja teigė, kad tik po pokalbio su prezidentu iki tol prastai besitvarkiusi Vyriausybė ėmėsi ryžtingų sprendimų suvaldant migrantų krizę.

„Jeigu pačioje pradžioje matėme, kad sekasi tvarkytis gana prastai, tai maždaug po mėnesio situacija pagerėjo, kai po sušauktos Valstybės gynimo tarybos ir aiškaus prezidento pokalbio su premjere, vidaus reikalų ministre ir kitais ministrais buvo imtasi ryžtingų priemonių“, – „Žinių radijui“ antradienį sakė prezidento vyriausioji patarėja. 

Prezidento vyriausiosios patarėjos pasisakymą dėl Vyriausybės darbo nelegalių migrantų krizės metu antradienį sukritikavo vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė. A. Skaisgirytės poziciją, esą Vyriausybė ryžtingų veiksmų suvaldant nelegalių migrantų krizę ėmėsi tik po sušauktos Valstybės gynimo tarybos (VGT) ir aiškaus pokalbio su šalies vadovu, A. Bilotaitė įvertino kaip norą „pasišildyti kitų pasiektoje šlovėje“.

Šiuo ministrės pasisakymu ketvirtadienį LRT radijuje stebėjosi A. Skaisgirytė.

„Tikrai keista buvo girdėti, kad Prezidentūra nori šlovę nuo Vyriausybės nuimti ar kažkaip šlovės spinduliuose šildytis. Apie kokią šlovę kalbame, kai krizė dar nėra išspręsta?“ – interviu LRT radijui stebėjosi A. Skaisgirytė ir toliau tikino, kad Vyriausybė nelegalių migrantų srautus per Lietuvos – Baltarusijos pasienį suvaldė pavėlavusi.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Jurgis

Beliko prezidentui susijungti su Karbauskiu ir sėkmingai skaldyti vyriausybę. Jis tai daro savo pasiuntinių lūpomis, kad paskui galėtų pasiteisinti,o netikusį patarėją išvaryti lauk, keisti kitu. Toks vadovavimo braižas.

Manau

Kad taip ir buvo,kaip Prezidentas sušaukė visus tai ir prasidėjo darbai.O juk Šimonytė su savo parankiniais lbgt ištvirkėliais Kauną apdergė,jiems buvo maloniausia ten dalyvaut.Ką ta valdžia nuveikė gero mūms? Tik niekino mūsų žmones o aukština tuos lbgt ištvirkėlius.Tokią valdžią lauk,nes mes visai įkrisime į gyliausią duobę,o išlipti bus sunku.

paskuj Sikmonyte komentuot suleke visasLGBTDelfio kolektyvas

debilnas sikmonytes ,,,pakomentavimas,,, dar debilnesni jos pasekeju delfistu komentarai....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS