I. Šimonytė: ES vienybė ir mūsų bendros vertybės yra mūsų sėkmės pamatas | KaunoDiena.lt

I. ŠIMONYTĖ: ES VIENYBĖ IR MŪSŲ BENDROS VERTYBĖS YRA MŪSŲ SĖKMĖS PAMATAS

  • 3

Pirmadienį ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė susitikime su Lietuvoje reziduojančiais Europos Sąjungos (ES) valstybių narių ambasadoriais padėkojo už jų valstybių ilgametį solidarumą su Lietuva, taip pat ir dėl pastarųjų įvykių Baltarusijoje bei dėl nesaugios Astravo AE.

Pasak pranešimo, premjerė pasveikino Portugalijos ambasadorių João Mariai Cabralį su sėkmingu jo šalies pirmininkavimu ES Tarybai ir palinkėjo sėkmės estafetę perimančiai Slovėnijai. Anot premjerės, Portugalijai teko sudėtinga, kupina iššūkių darbotvarkė: COVID-19 pandemijos valdymas, didėjanti nelegali migracija, agresyvūs Rusijos veiksmai, Izraelio ir palestiniečių konfliktas, galiausiai Baltarusijos režimo įvykdytas lėktuvo užgrobimas.

„Portugalija įrodė, kad esate patyrę ir labai efektyvūs ES Tarybos darbo organizatoriai. Labai svarbu, kad greitai sutarėme dėl papildomų sankcijų Baltarusijos režimui įvedimo,“ – sakė I. Šimonytė.

Ji pabrėžė, kad, kol ES kaimynystėje grubiai pažeidžiamos žmogaus teisės, kankinami piliečiai, iš jų atimta pamatinė teisė demokratiniu būdu rinkti valdžią, ES turi išlaikyti vieningą ir tvirtą spaudimą režimui.

„ES vienybė ir mūsų bendros vertybės yra mūsų sėkmės pamatas. Turime padėti vieni kitiems sunkumų akivaizdoje. Todėl ne tik toliau Jūsų prašysime solidarumo su mūsų šalimi, bet ir patys solidarumo principu grįsime Lietuvos ES politiką“, – teigė I. Šimonytė.

Susitikime daug dėmesio buvo skirta švietimo ir mokesčių reformoms, ES skaitmeninei transformacijai ir žaliajam kursui, Lietuvos ekonomikos atsigavimo priemonėms, kalbėta apie Konvencijos dėl smurto prieš moteris ir smurto artimoje aplinkoje prevencijos ir kovos su juo ratifikavimą.

Premjerė pažymėjo Lietuvos ekonomikos išskirtinį atsparumą pandemijos laikotarpiu. Akcentuota naujojo ES biudžeto ir ekonomikos gaivinimo plano reikšmė ateities reformoms.

Pasak I. Šimonytės, švietimo stiprinimas, mokslas ir inovacijos, žaliųjų technologijų diegimas ir atvirais duomenimis grįstas valdymas yra Lietuvos Respublikos Vyriausybės prioritetai.

Premjerė pabrėžė, kad, nors ES išlaikė COVID-19 pandemijos suvaldymo egzaminą, jokiu būdu negalima atsipalaiduoti. Būtina vasaros laikotarpį išnaudoti ilgalaikiam vakcinų tiekimui užtikrinti, apibrėžti bendrus ES revakcinacijos terminus, parengti kovos su viruso mutacijomis priemones.

Susitikimo pabaigoje premjerė pakvietė ES ambasadorius skleisti žinią, kad kitais metais Kaunas taps Europos kultūros sostine.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

gandragalviniams vatnikams

šunys loja-karavanas eina

Jums

Ir prie rusu buvo gerai tovarišči raudonkoncerviai.

Anonimas

šėtonytės vertybės gal ir.... tik ne Lietuvos.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS