I. Šimonytė mano, kad karantino apribojimai greičiausiai išliks ir vasarą | KaunoDiena.lt

I. ŠIMONYTĖ MANO, KAD KARANTINO APRIBOJIMAI GREIČIAUSIAI IŠLIKS IR VASARĄ

Karantino apribojimai žmonėms skiepijantis mažės, tačiau greičiausiai išliks ir vasarą, sako premjerė Ingrida Šimonytė.

„Žinoma, vakcinuojant vis didesnę dalį visuomenės poreikis kažkokiems specialiems reikalavimams menks, tačiau kad jis išnyks jau vasaros pradžioje, aš tikrai nesiimčiau prognozuoti“, – spaudos konferencijoje ketvirtadienį sakė premjerė.

Pasak jos, greičiausiai apribojimai išliks didesniems žmonių susibūrimams.

„Kol kas mums kalbėti apie kažkokį situacijos gerėjimą tikrai nėra pagrindo, nes atvejų skaičius per parą vis tiek išlieka didelis“, – pastebėjo ji.

Šiuo metu Lietuvoje naujų atvejų skaičius per 14 dienų 100 tūkst. gyventojų siekia 575 ir yra maždaug sausio lygio, per dieną nustatoma po tūkstantį ir daugiau naujų atvejų.

Lapkričio pradžioje pernai įvestas karantinas šiuo metu galioja iki gegužės pabaigos.

Klausimas dėl antikūnų testo sprendžiamas

Vyriausybei nusprendus, kad galimybių pasu naudotis galės persirgę, paskiepyti ar neigiamą koronaviruso testo rezultatą turintys žmonės, premjerė Ingrida Šimonytė sako, kad sprendžiamas klausimas ir dėl antikūnų testo įtraukimo.  

Kol kas mums kalbėti apie kažkokį situacijos gerėjimą tikrai nėra pagrindo, nes atvejų skaičius per parą vis tiek išlieka didelis.

„Tai yra klausimas, kuris bus sprendžiamas. Tiesiog yra techninių kliūčių įtraukti taip pat ir šitą parametrą. Tos techninės kliūtys daugiausia susijusios su tuo, kad neįmanoma suprogramuoti tokio turinio užklausos į Registrų centro turimus duomenis, bet, mano žiniomis, ta problema sprendžiama, ir kai tik bus galima tą techniškai padaryti, manau, kad bus papildyta ir tomis situacijomis, kai žmogus galbūt persirgo pats to nežinojęs, pasidarė antikūnų testą ir testas įvertino, kad antikūnų yra pakankamai“, – spaudos konferencijoje sakė I. Šimonytė.

Pasak premjerės, šiuo metu problema yra daugiausia techninė.

„Neįmanoma suprogramuoti tos užklausos, nes paklausia, ar žmogus persirgęs per tam tikrą laiką, kai susirgimas fiksuotas mediko arba jis paskiepytas, kas yra fiksuota e.sveikatoje arba jis testuotas, kas taip pat yra fiksuota e.sveikatoje. Dėl antikūnų testų dar reikia papildomai padirbėti Registrų centrui ir tas darbas, mano žiniomis, vyksta“, – nurodė ministrė pirmininkė.

Imunitetą įgijusiems ar COVID-19 testą atlikusiems asmenims bus netaikomi apgyvendinimo paslaugų teikimui nustatyti suvaržymai, leidžiama vykdyti ir naudotis viešojo maitinimo įstaigų, restoranų, kavinių, barų (išskyrus naktinius klubus ar kitas pasilinksminimo vietas), lošimo namų ir lošimo automatų, bingo salonų, lažybų ir totalizatorių punktų paslaugomis uždarose patalpose.

Taip pat bus leidžiama organizuoti renginius tiek uždarose, tiek atvirose erdvėse, dalyvaujant didesniam dalyvių ar žiūrovių skaičiui, jeigu šie asmenys yra turintys imunitetą ar atlikę COVID-19 testą.

Galimybių pasas pradės galioti gegužės 24 dieną.

Rašyti komentarą
Komentarai (39)

to Kis

ai tai jos paprasčiausiai yra nemokšos. Nei jos į Tautą normaliai pajėgia žiūrėt savo sugadintom liberastinėm makaulėm, nei jos praktiškai dirbt moka. Visą gyvenimą matę tik teoriją ir jokių praktinių veiksmų, daro kaip joms pasišviečia.. Kaip ir visi jauni, besiveržiantys ar jau prasiveržę į valdžią frikai turintys ,,Riomerio dešrų kimšimo" instituto lygio diplomus.

Išmarint nori liaudi

Ir sekmingai vyksta. AVINU BANDA GALVOJA, KAD CIA BUS GERIAU, O KAIP TIK BLOGIAU. AMERIKA NIEKO GERO NEZADA

minde

zek kad pati iki vasaros oisbutum savo kedej/
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS