I. Šimonytė Miunchene aptarė paramą Ukrainai, saugumo situaciją regione | KaunoDiena.lt

I. ŠIMONYTĖ MIUNCHENE APTARĖ PARAMĄ UKRAINAI, SAUGUMO SITUACIJĄ REGIONE

  • 0

Premjerė Ingrida Šimonytė ketvirtadienį Miunchene aptarė bendradarbiavimą su Bavarija, paramą Ukrainai, saugumo situaciją regione.

Pasak Vyriausybės, dvi dienas trukusiame vizite premjerė susitiko su Bavarijos ministru pirmininku Markusu Soderiu (Markusu Zioderiu), Vokietijos krikščionių demokratų sąjungos pirmininku Friedrichu Merzu (Frydrichu Mercu), analitinių centrų atstovais ir ekspertais, taip pat su verslo atstovais.

Susitikime su M. Soderiu aptartas Lietuvos ir Bavarijos bendradarbiavimas, saugumo padėtis regione, parama Ukrainai, Lietuvos ir Vokietijos dvišaliai ryšiai ir jų plėtra ekonomikos, saugumo, kultūros srityse.

„Rusijos vykdomas karas ir toliau kelia kančias ir destrukciją Ukrainoje bei nestabilumą regione, tačiau mūsų kaip sąjungininkų gebėjimas reaguoti, sutarti ir kartu dirbti dėl bendro saugumo yra pozityvus ir patvirtinantis tvirtą Lietuvos ir Vokietijos ryšį. Čia, Bavarijoje, matome didelį potencialą ir toliau auginti mūsų bendradarbiavimą nuo finansinių paslaugų ir kultūros iki pramonės ir aukštųjų technologijų sektorių“, – pranešime cituojama I. Šimonytė.

Susitikime kalbėta apie saugumą regione ir Vokietijos indėlį į jį. Anot I. Šimonytės, Vokietijos sprendimas dislokuoti Lietuvoje nuolatinę brigadą yra svarbus NATO rytinio flango ir viso Aljanso saugumui. Ji taip pat pridūrė, kad Lietuva tęs būtinos infrastruktūros vystymą ir užtikrins visas sąlygas, kad šis sutarimas būtų įgyvendintas kuo greičiau.

Anot pranešimo, Bavarija yra reikšminga į inovacijas orientuotiems Lietuvos eksportuotojams, tradiciniams sektoriams, gyvybės mokslų ir lazerių pramonės sričiai.

Lietuvos ir Vokietijos ryšius numatoma toliau stiprinti iki šių metų pabaigos atidarant ir generalinį konsulatą Bavarijos sostinėje Miunchene.

I. Šimonytė taip pat susitiko su Vokietijos verslo įmonių atstovais ir aptarė investicijų bei veiklos vystymo Lietuvoje galimybes.

Vokietija yra viena pagrindinių Lietuvos prekybos ir saugumo partnerių.

Berlynas nuo 2017 metų vadovauja šalyje dislokuotam NATO tarptautiniam sąjungininkų batalionui, taip pat ketina dislokuoti karių brigadą.

Gairės: Ingrida Šimonytė, parama Ukrainai, karas Ukrainoje, Miunchenas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS