I. Šimonytė neatmeta galimybės pretenduoti į TS-LKD pirmininkus, lems ir Seimo rinkimai | KaunoDiena.lt

I. ŠIMONYTĖ NEATMETA GALIMYBĖS PRETENDUOTI Į TS-LKD PIRMININKUS, LEMS IR SEIMO RINKIMAI

  • 22

Gruodį valdančiosios Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) nare tapusi premjerė Ingrida Šimonytė neatmeta galimybės po dvejų metų kandidatuoti į šios partijos pirmininkus.

Anot jos, šis sprendimas priklausys ir nuo kitąmet vyksiančių Seimo rinkimų rezultatų.

„Šitame etape, kai nėra būtinybės apsispręsti, pasakysiu, kad aš nesakau „ne“, – ketvirtadienį interviu „Delfi“ teigė Vyriausybės vadovė.

Ji tvirtino į partiją įstojusi be toli siekiančių planų.

„Aš tiesiog padariau tai, ką sakiau, jog vieną dieną padarysiu (kad įstos į partiją – BNS). Mano gyvenimo prognozavimas niekaip į tuos 2025 metus nenueina, nes net jeigu atsitiktų taip, kad I. Šimonytė vestų partijos sąrašą 2024 metais, nuo rinkimų rezultatų priklausytų, ar I. Šimonytė apskritai turėtų moralinę teisę aplikuoti į partijos pirmininkus“, – teigė politikė.

„Manau, kad nežiūrėkim taip toli. Gyvenimas pats atsakys“, – pridūrė ji.

Į TS-LKD I. Šimonytė įstojo gruodžio pradžioje.

Ji buvo finansų ministrė 2009–2012 metų konservatoriaus Andriaus Kubiliaus Vyriausybėje, kaip TS-LKD atstovė buvo išrinkta į Seimą 2016-aisiais.

2020-aisiais per Seimo rinkimus politikė vedė partijos sąrašą, po jų buvo deleguota vadovauti Vyriausybei. Anksčiau ji buvo partijos kandidatė prezidento rinkimuose.

Konservatorių pirmininkas Gabrielius Landsbergis yra sakęs neabejojantis, kad konservatoriai patikėtų I. Šimonytei ir partijos vadovės postą, jei ši pati to norėtų.

G. Landsbergis TS-LKD vadovauja nuo 2015 metų, šiuo metu jis eina paskutinę savo, kaip partijos pirmininko, ketverių metų kadenciją, ji turėtų baigtis 2025-aisiais.

Rašyti komentarą
Komentarai (22)

pirmyn

Paversk tvarto partiją į visišką kloaką

Anonime,kaZapine kiaule,

eik nx!

Anonimas

Visi jie ieško siltos vietelės bando visur prilysti kad ir toliau galėtu kankti lietuvai Nors tikrai jie dar spės suregzti kokia afera kad likti valdžioje Pagrindinis ju tikslas išvyti lietuvius privežti i lietuva ukraincu kurie už juos balsuos ir bus jiems lojalus Teisingai jau lietuviai išstumami iš darbu nes pilna ukru kurie ir dirbs ir bus jiems lojalus O lietuvos seime sedes žydai zelenckis banderos ir azovo banditai nes ukrainos jau nebus jeigu kiek ir liks tai jankiai sava pasodins Zelenskis po apsilankimo net sausainio bidonas nepasiulino o kita meta apie ta milijarda tai dar tolima zuikio dainelė Aiškiai jaučiasi jo pašalinimas atitarnavo ukraina ištuštino ir jo misija baigta Tikrai niekur nepasislėps per daug žino ir nereikia galvoti kad ukrai neteke savo vaiku lauks jo išskėstom rankom Tie banderos už jo nugaros ji ir pribaigs nes ju rankos iki alkūniu kruvinos jiems kito kelio nera
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS