I. Šimonytė nesureikšmina kivirčo su E. Dobrowolska: kaltinimais tarpusavyje mėtytis nereikėtų | KaunoDiena.lt

I. ŠIMONYTĖ NESUREIKŠMINA KIVIRČO SU E. DOBROWOLSKA: KALTINIMAIS TARPUSAVYJE MĖTYTIS NEREIKĖTŲ

Premjerė Ingrida Šimonytė nėra linkusi sureikšminti naujai kylančių trinčių valdančiojoje koalicijoje.

Pasak politikės, „laisviečiams“ nederėtų mėtytis kaltinimais, nes ji visada palaikė ir toliau ketina palaikyti tiek Civilinės sąjungos įstatymo projektą, tiek Stambulo konvencijos ratifikavimą.

„Viešpatie, tarsi čia pirmas kartas“, – klausiama apie apsižodžiavimą su teisingumo ministre Ewelina Dobrowolska sakė I. Šimonytė.

„Nevertinčiau kaip kažkokio ypatingo apsižodžiavimo“, – penktadienį žurnalistams sakė ji.

Politikė pažymėjo visada rėmusi Laisvės partijai svarbius žmogaus teisių klausimus. Todėl ji apgailestavo, kad ir konservatorių frakcijoje buvo balsų, rėmusių siūlymą išbraukti Civilinės sąjungos įstatymą bei Stambulo konvenciją iš parlamento pavasario sesijos darbų programos.

„Kiekvieną kartą, kai tvirtiname Seimo sesijos (darbų programą – ELTA), visada atsiranda kas nors, kas nori išbraukti partnerystės įstatymą ir Stambulo konvencijos ratifikavimą. Vakar kažkam pavyko tai padaryti. Labai apgailestauju, kad mano frakcijos kolegos už tai irgi balsavo. Bet man atrodo, kad kaltinimais tarpusavyje mėtytis nereikėtų“, – teigė premjerė.

„Kolegos puikiai žino, kas yra kokios nuomonės šiais klausimais. Puikiai žino, kad aš balsavau, balsuoju ir visada balsuosiu už šitus įstatymus ir kitus raginsiu tai daryti“, – pridūrė I. Šimonytė.

ELTA primena, kad ketvirtadienį Seimas patvirtino kovo 10-ąją prasidėjusios pavasario sesijos darbų programą. Visgi, Laisvės partijai itin svarbūs projektai – Civilinės sąjungos įstatymas bei Stambulo konvencija – į programą liko neįtraukti.

Tai sukėlė nepasipiktinimo bangą „laisviečių“ gretose. Viena partijos narių, teisingumo ministrė Ewelina Dobrowolska savo „Facebook“ paskyroje apgailestavo, kad minėti sprendimai priimti ir valdančiųjų konservatorių bei liberalų balsais.

„Sutarkime dėl vieno – kalbėti apie žmogaus teises, liberalias vertybes ir gamtos apsaugą neužtenka, jei dalis frakcijos balsuoja kitaip. Tai veidmainystė. Ir tuo pačiu – tikrosios vertybės, kurias gauna rinkėjai pasirinkdami savo atstovus rinkimuose“, – rašė E. Dobrowolska.

Visgi, į tokį įrašą netruko sureaguoti premjerė Ingrida Šimonytė.

„Mieloji, čia tiek pat hipokritiška, kiek būtų, jeigu sugalvočiau draust Tau ar tavo partijos kolegoms kalbėt apie viešąsias išlaidas įvairioms sritims, turint galvoj nebūtinai nuoširdžią dalies žmonių nuostatą dėl sąskaitos apmokėjimo. Niekas neturi monopolio į kalbėjimą vienais ar kitais klausimais. Tai leisiu sau ir toliau kalbėt kuo tikiu ir ką galvoju“, – Vyriausybės kolegei atkirto I. Šimonytė.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

kurčias teteria

Mateu mateu kaip tos dwi durnės koliojosi.Ir be tik-viena galife nusileidus,o kita andaroką atsiplėšus savo pabūklais gasdinosi.

dvi turgines valkatos koliojasi

po to abi semeckes [ saulegrazas] spjaudydamos ant praeiviu nugaru laimingos zvengia...tai be morales elitines valkatos ju toks mentalitetas,.

Janis

Nu ir snukis tikras simonis
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS