I. Šimonytė NMA vadovo elgesį vadina politizuotu | KaunoDiena.lt

I. ŠIMONYTĖ NMA VADOVO ELGESĮ VADINA POLITIZUOTU

Premjerė Ingrida Šimonytė politizuotu vadina Nacionalinės mokėjimo agentūros (NMA) vadovo Aleksandro Muzikevičiaus elgesį.

„Žinant, kad vadovas agentūrai pradėjo vadovauti pačios buvusios Vyriausybės (kuriai vadovavo Saulius Skvernelis – BNS) kadencijos pabaigoje, o prieš tai buvo ministro pirmininko patarėju, vertinčiau tokį elgesį kaip politizuotą“, – antradienį Seime atsakydama į parlamentarų raštu pateiktus klausimus teigė premjerė. 

Pasak jos, labiausiai agentūros veiklą trikdo, kad niekaip negalintis sugrįžti į darbą jos vadovas pasitelkia visus įmanomus svertus gintis nuo jo darbo įvertinimo.

„Užuot grįžęs į darbą, tinkamai atlikęs pavestas užduotis ir už jas atsiskaitęs, vadovas, teigiama, kad sirgdamas, susirašinėja su visomis institucijomis, įskaitant ir su manimi“, – teigė premjerė.  

I. Šimonytė pabrėžė, kad dauguma atvejų buvusios „valstiečių“ kadencijos metu paskirti vadovai dirba profesionaliai, nepriklausomai nuo politinės vadovybės pasikeitimo.

NMA vadovo laikyseną vertinčiau kaip išskirtinę ir būtent ji, mano nuomone, labiausiai lemia netinkamą agentūros užduočių vykdymą.

„NMA vadovo laikyseną vertinčiau kaip išskirtinę ir būtent ji, mano nuomone, labiausiai lemia netinkamą agentūros užduočių vykdymą. Atkreipčiau dėmesį, kad šiais metais iki praėjusio penktadienio vadovas darbe, mano žiniomis, buvo tik 12 dienų, o jo veiklos vertinimo ataskaitos įteikimui ministerija turėjo pasitelkti antstolius“, – pranešė I. Šimonytė.

Raštu pateikę klausimus premjerei dalis opozicijos parlamentarų norėjo išgirsti jos nuomonę dėl žemės ūkio ministro kišimosi į NMA veiklą – pasak paklausėjų, sutrikę agentūros darbuotojai kreipėsi į prezidentą.

NMA profesinė sąjunga šiemet sausį kreipėsi į prezidentą, premjerę, Seimo Kaimo reikalų komitetą ir Žemės ūkio ministeriją dėl prastos situacijos agentūroje. Ją pasirašę beveik 270 darbuotojų teigė, kad pernai rudenį ŽŪM bei ministras Kęstutis Navickas destabilizavo įstaigos veiklą – buvo vienašališkai keičiami NMA nuostatai, trumpinami vertinimo terminai, neproporcingai išaugo ministerijos užklausų bei ministro pavedimų skaičius – prašoma pateikti didelės apimties informaciją bei duomenis.

Be to, šiemet ministras nustatė, kad įstaigos vadovą jam nesant pavaduoja ne direktoriaus pavaduotojas, o bet kuris ministro paskirtas NMA darbuotojas. Nuo sausio pabaigos šias pareigas eina ministerijos Paramos administravimo skyriaus vedėjas Eivydas Kaziliūnas, kurio kompetencija ir reputacija abejotina, todėl tai trikdo įstaigos veiklą, blogina mikroklimatą, kelia įtampą bei stresą darbuotojams. Profesinė sąjunga prašė pakeisti laikiną vadovą, ji kėlė ir kitų reikalavimų.

Vilniaus apygardos administracinis teismas sausį atmetė A. Muzikevičiaus skundą dėl mobingo ir dėl to patirtos žalos priteisimo iš K. Navicko bei ministerijos.

A. Muzikevičius pernai rugsėjį kreipėsi į teismą prašydamas nutraukti K. Navicko psichologinį smurtą. Kitu skundu jis prašė panaikinti ministro įsakymą dėl tarnybinės nuobaudos – pastabos – skyrimo.

Pernai K. Navickas sudarė komisiją, kuri turėjo ištirti galimą A. Muzikevičiaus nusižengimą vietos veiklos grupių tinklui (VVGT) skundžiantis dėl NMA vėlavimų derinti vietos projektus, be to, ministerija prašė etikos sargų ištirti, ar A.  Muzikevičius nesupainiojo interesų, kai tiek jam, tiek NMA atstovavo tas pats advokatas.

A. Muzikevičius Europos Sąjungos paramą skirstančiai NMA vadovauja nuo 2019 metų spalio.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

o kur

tetulės leksikonas?

Buves bolsevikas

Penktoji kolona toliau pila pamazgas ir aktyvuoja prorusiskus liumpenus..

Rici

Nematau jokio skirtumo tarp Šimonytės ir Lukošenkos,yra tik jų įsivaizduojama TEISYBĖ.Gėda .kad turim tokia premjerę.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS