I. Šimonytė: rinkimų rezultatai rodo, kad Lietuva nuo konservatorių nenusisuko | KaunoDiena.lt

I. ŠIMONYTĖ: RINKIMŲ REZULTATAI RODO, KAD LIETUVA NUO KONSERVATORIŲ NENUSISUKO

Premjerė Ingrida Šimonytė sako, kad Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partija savivaldos rinkimuose balsais gavo beveik tiek, kiek ir prieš ketverius metus, o kai kuriose regionuose į tarybas išrinkti partijos atstovai, kur jie ilgai net nebuvo išrinkti.

„Partijos rezultatas balsų skaičiumi buvo panašus į 2019 metų, tai aš vertinu kaip stabilią situaciją nepaisant, kad Vyriausybė yra valdžioje dvejus metus, metai nėra patys lengviausi. Vis dėl to nebuvo taip, kad ėmė Lietuva nuo konservatorių ir nusisuko“, – TV3 laidoje „Dėmesio centre“ ketvirtadienį sakė I. Šimonytė.

Praėjusį sekmadienį pasibaigus savivaldos rinkimams, daugiausia –17 – merų postų laimėjo Lietuvos socialdemokratų partija. Socialdemokratai šiuose savivaldos rinkimuose laimėjo ir daugiausiai mandatų – kartu su merais, jie iš viso savivaldybėse laimėjo 375 vietas, pagal mandatų skaičių antri likę konservatoriai – 244 vietas.

„Rajonuose kažkur praradome, tiesa. Bet ir tuose vietose, kur mes neturėjome tarybos narių metų metus, kadencijų kadencijas, atsirado jauni iniciatyvūs žmonės Prienuose, Kėdainiuose. Pagėgiuose, kur netgi nepamenu, kada buvo paskutinis konservatorius Pagėgių taryboje. Tai vis dėl to atsirado nauji mandatai, ir nauji žmonės, ir nauji balsai“, – kalbėjo premjerė.

Rajonuose kažkur praradome, tiesa. Bet ir tuose vietose, kur mes neturėjome tarybos narių metų metus, kadencijų kadencijas, atsirado jauni iniciatyvūs žmonės Prienuose, Kėdainiuose.

I. Šimonytė sako, kad dabar negalvoja apie galimybę siekti partijos pirmininkės posto, o savivaldos rinkimus pažymi partijai buvus geresnius, nei atrodytų iš viešosios erdvės.

„Jūs į labai toli žiūrit, partijos pirmininko rinkimai 2025 metais, iki to laiko dar gali būti labai daug visko, keletas rinkimų, kuriuos jūs irgi taip pat įvardinsit kaip nesėkmingus“, – ketvirtadienį Seime žurnalistams į klausimą, ar ketina dalyvauti Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) pirmininko rinkimuose, atsakė premjerė.

TS-LKD pirmininkas G. Landsbergis po savivaldos rinkimų yra pasakęs prisiimantis atsakomybę dėl rinkimų rezultatų ir dėl to nebesieks vadovauti partijai. Konservatoriai laimėjo rinkimus Vilniuje, bet jų turimų merų skaičius sumažėjo perpus ir vadovybė nėra patenkinta rezultatais.

Konservatorių kandidatas Valdas Benkunskas sekmadienį antrajame Vilniaus mero rinkimų ture surinkęs 52 proc. rinkėjų balsų įveikė buvusi sostinės vadovą, „Laisvės ir teisingumo“ partijos kandidatą, kuris surinko 47 proc. balsų.

Kitose savivaldybėse TS-LKD iškovojo dar keturis merų postus, tačiau partijos vadovybė nėra patenkinta rezultatais, nes dabartinėje savivaldos kadencijoje turi dvigubai daugiau merų.

I. Šimonytė taip pat sakė, kad „konservatoriai buvo laidojami paskutinius trisdešimt metų po kiekvienų rinkimų“, bet nors ji pati 2019 metų prezidento rinkimus pralaimėjo „labai stipriai“, Seimo rinkimus konservatoriams laimėto pavyko.

Rašyti komentarą
Komentarai (77)

Marius

Arklys prarado realybes jausma.

Nejaugi

Tai reiskia per rinkimus vel rinkimo urnu operacijos-modifikacijos vyks.

Juozas

P. Gabrielius apdovanojimus ir pagyrimus gauna kitosevalstybese, del ko labai siunta lietuvos putinistai..
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS