I. Šimonytė sako nepykstanti ant S. Skvernelio dėl aršios kritikos | KaunoDiena.lt

I. ŠIMONYTĖ SAKO NEPYKSTANTI ANT S. SKVERNELIO DĖL ARŠIOS KRITIKOS

Premjerė Ingrida Šimonytė sako nepykstanti ant savo pirmtako Sauliaus Skvernelio dėl aštrios kritikos jos vadovaujamam Ministrų Kabinetui.

Politikės teigimu, opozicijos lyderio pastabas ji priima ramiai, tačiau kartu negali sutikti su S. Skvernelio teiginiais, esą per šios Vyriausybės darbo mėnesius nebuvo nieko svarbaus nuveikta. I. Šimonytė pabrėžia, kad jos vadovaujamas Ministrų Kabinetas tuščiai laiko spaudos konferencijose neleidžia, nes kalba tuomet, kai turi kažką svarbaus pasakyti.

„Aš ramiai reaguoju į Sauliaus Skvenelio kritiką, nes nelabai žinau, kokių apčiuopiamų rezultatų iš Vyriausybės tikėjosi Saulius Skvernelis. Mano nuomone, pagrindinis apčiuopiamas rezultatas buvo sumažėjęs mirtingumas po didžiulio pandemijos piko gruodžio mėnesį. Žinoma, tai ne tik Vyriausybės, bet ir visos visuomenės susiklausymo rezultatas“, – LRT radijui antradienį sakė premjerė.

I. Šimonytė pažymėjo nesutinkanti su ekspremjero kritika, esą jos vadovaujamas Ministrų Kabinetas „tuščias“ ir negali pasigirti nuveiktais apčiuopiamais darbais. Ko gero, galvoje turėdama sveikatos apsaugos ministro pareigas ėjusio Aurelijaus Verygos dalyvavimą itin dažnose ministerijoje rengiamose spaudos konferencijose, I. Šimonytė tvirtino, kad jos vadovaujamas Ministrų Kabinetas, priešingai nei S. Skvernelio Vyriausybė, viešai kalba tik tuomet, kai turi kažką svarbaus pasakyti.

Aš ramiai reaguoju į Sauliaus Skvenelio kritiką, nes nelabai žinau, kokių apčiuopiamų rezultatų iš Vyriausybės tikėjosi Saulius Skvernelis.

„Tai, kad kiekvieną dieną kuris nors ministras nestovi 4 valandas prie spaudos konferencijos sienutės, tai yra tiesiog šitos Vyriausybės pasirinkimas. O kai turime ką pranešti svarbaus, tada ir pranešame“, – teigė I. Šimonytė.

Vyriausybės vadovė akcentavo, kad apie jos vadovaujamo Ministrų Kabineto planus pirmaisiais kadencijos metais ji jau yra kalbėjusi. Premjerės teigimu, esama nemažai argumentų, kodėl bent jau pirmaisiais kadencijos metais nuspręsta neorganizuoti didesnių reformų.

„Natūralu, kad Saulius Skvernelis yra kritiškas, aš dėl to visiškai nepykstu ir visiškai natūraliai į tai žiūriu. Tačiau, kaip ir esu sakiusi pristatant Vyriausybės pasiūlymus pavasario sesijai, kad pavasario sesija – turint ir pandeminę situaciją ir daug tokių planavimo darbų, kuriuos reikia atlikti kadencijos pradžioje – tikrai nebus ta sesija, kai Vyriausybė pateiks Seimui kažkokių didingų reformų apmatus. Nes yra klausimas – kada Vyriausybė būtų galėjusi tas reformas ruošti. Bet rudenį mes jau kalbėsime apie kitus dalykus“, – teigė premjerė.

Pastarąją savaitę S. Skvernelis Eltai teigė, kad, jo manymu, kuo toliau, tuo labiau aišku, kad I. Šimonytės  Ministrų Kabinetas nesusitvarko ir palyginus jį su dar ne taip neseniai darbą užbaigusia jo vadovauta Vyriausybe – atrodo tiesiog tuščias. Pasak ekspremjero, žvelgiant į Ingridos Šimonytės Vyriausybės darbą, jam ne Ministrų Kabineto komunikacija kelia daugiausiai klausimų. Opozicijos lyderis pažymėjo, kad problemos, kurios lydi dešiniųjų Vyriausybę, yra, jo manymu, kur kas didesnės.

„Problema yra ne komunikacijos klaidos, bet chaosas Vyriausybės veikloje, nėra konkrečių darbų“, – sakė S. Skvernelis.

Rašyti komentarą
Komentarai (16)

zigmas

Tiesą sako premjerė, ant tuščiakalbio nėra už ką pykti .Skvernelis turi kažką pasakyti ant premjerės kitaip jis gaus pylos nuo Karbauskio ,kad neloja tarsi brisius

Cha cha cha

Skvernas su botagu arkli plaka

Da

buves valstiečiu partijoj, ponas juk gerai davė košės poniai dabartiniu momentu o net iš tos prasmes žiūrėkite kad net kakta raudonai nušvito raudonai burokėliu spalva sako juk aš dėl aršios kritikos nepikstu, nesimato prasmes per 5 mėn, tikros šalies veikėjai išbėgtu per kraštus be atsisukimo, juk nugyvendinai o kiek dar bankrotu bus per šita meta juk žmonės pasimetes darbo jau nėra o šeimos laukia geresnio gyvenimo žadėto per 31metus,kur yra tas gėris,
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS