I. Šimonytė su EK pirmininke aptarė pandemiją, padėtį pasienyje, Kinijos ribojimus | KaunoDiena.lt

I. ŠIMONYTĖ SU EK PIRMININKE APTARĖ PANDEMIJĄ, PADĖTĮ PASIENYJE, KINIJOS RIBOJIMUS

  • 5

Premjerė Ingrida Šimonytė antradienį su Europos Komisijos (EK) pirmininke Ursula von der Leyen (Urzula fon der Lejen) aptarė vakcinaciją ir pastangas pažaboti koronaviruso pandemiją, padėtį pasienyje su Baltarusija ir Lietuvai taikomus Kinijos prekybos apribojimus.

Kaip trečiadienį pranešė Vyriausybės spaudos tarnyba, EK pirmininkė teigiamai įvertino Lietuvos pastangas dalijantis vakcinomis su šalimis, kuriose jų dar trūksta, taip pat aptarė stiprinamosios vakcinos dozės svarbą kovojant su pandemija.

„Su Europos Komisijos Pirmininke aptarėme, kaip Europos Sąjunga gali paspartinti vakcinaciją už ES ribų, – nebūsime saugūs tol, kol nebus saugios ES kaimynės bei kitos šalys, kurių Vyriausybės neturėjo galimybių įsigyti pakankamai vakcinų“, – pranešime cituojama I. Šimonytė.

Pasak pranešimo, taip pat aptarti Lietuvos veiksmai reaguojant į Aliaksandro Lukašenkos režimo hibridinę ataką. Premjerė padėkojo EK ir kitoms ES institucijoms už bendrą darbą sprendžiant neteisėtų migrantų problemas, organizuojant jų grąžinimą ir bendras pastangas stiprinti bei geriau kontroliuoti ES išorinę sieną.

U. von del Leyen ir I. Šimonytės pokalbio metu buvo aptartas ir galimas tarptautinis atsakas į Kinijos taikomus prekybinius apribojimus Lietuvai.

Sutarta, kad EK ir Lietuvos pareigūnai toliau derins veiksmus spręsdami aptartus klausimus.

Kinija pastaruoju metu reiškė protestus dėl Lietuvos plėtojamų ryšių su Taivanu, salos atstovybės atidarymo Vilniuje.

Į Lietuvą šiemet pateko daugiau kaip 4,2 tūkst. migrantų. Lietuva ir kitos Vakarų šalys kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija.

Statistikos departamento duomenimis, Lietuva iki šiol yra trečiosioms šalims paaukojusi per 1 mln. COVID-19 vakcinos dozių.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Matyt

Pagaliau ir pis i placiuosius vandenis isplauke gal aptare kiek atkatu gaus is von derlaino

Tai kad

čia naudos turbūt kaip iš pokalbio turguje....

Jonas

O apie gamyklą kurią turi Ursulos vyras ,kurioje gamina Pfaiser ir Moderna vakcinas,ar aptarė kiek dar prigamins ,ir kiek dar dozių reikia iki reikiamos pinigų sumos ir kiek dar reikės žmonems , kol pradės masiškai mirtį.Norėtųsi žurnalistų paprašyti pasidomėti apie Ursulos vyro biznį farmacijos privačioje gamykloje,kur gamina vakcinas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS