I. Šimonytė su EK vadove aptarė paramą Ukrainai, žingsnius šaliai siekiant ES narystės | KaunoDiena.lt

I. ŠIMONYTĖ SU EK VADOVE APTARĖ PARAMĄ UKRAINAI, ŽINGSNIUS ŠALIAI SIEKIANT ES NARYSTĖS

Premjerė Ingrida Šimonytė Šveicarijoje su Europos Komisijos vadove aptarė paramą Rusijos karo griaunamai Ukrainai, būtinybę toliau spausti Maskvą Europos Sąjungos (ES) sankcijomis.

Kaip pranešė Vyriausybė, Lugane pirmadienį susitikusi su Ursula von der Leyen (Urzula fon der Lajen) ministrė pirmininkė aptarė ir tolesnius žingsnius po ES kandidačių statuso suteikimo Ukrainai ir Moldovai bei kandidatės perspektyvos Sakartvelui.

Aptartas ir RRF (Ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo priemonės) įgyvendinimas, ES energetinio saugumo stiprinimas.

„Susitikimo metu buvo aptarta būtinybė nepasiduoti Rusijos šantažui bei spaudimui. Premjerė atkreipė dėmesį, kad Rusijos hibridinės atakos tęsis, bet esame pasirengę vieningai jas atlaikyti“, – teigiama Vyriausybės pranešime.

Lietuva pasirengusi stiprinti savo teikiamą ekspertinę bei techninę paramą Ukrainos ir Moldovos eurointegracinėms reformoms.

I. Šimonytė padėkojo EK pirmininkei už Komisijos siūlymą Ukrainai ir Moldovai suteikti ES kandidatės statusą, kurio pagrindu ES vadovai priėmė šį sprendimą.

Premjerė akcentavo būtinybę konkrečiomis priemonėmis padėti šalims įgyvendinti joms išsakytas rekomendacijas.

„Lietuva pasirengusi stiprinti savo teikiamą ekspertinę bei techninę paramą Ukrainos ir Moldovos eurointegracinėms reformoms, o geresniam planavimui pasitarnaus detalūs Europos Komisijos vertinimai, kuriose srityse labiausiai reikalinga pagalba“, – sakė ministrė pirmininkė.

I. Šimonytė pakvietė EK ir toliau tęsti spaudimo Rusijai politiką bei lyderiauti formuojant tolesnes ES sankcijas karą Ukrainoje tęsiančiai Rusijai, „nepamirštant ir Aliaksandro Lukašenkos režimo nusikalstamų veiksmų tiek prieš baltarusių tautą, tiek ir įtraukiant Baltarusiją į karą prieš Ukrainą“.

Rusijai vasario pabaigoje pradėjus karą prieš Ukrainą, Vakarai ėmėsi virtinės sankcijų prieš Maskvą ir jos satelitu vadinamą Minską, beveik prieš dvi savaites ES lyderiai sutarė dėl kandidatės į Bendriją statuso suteikimo Ukrainai.

GALERIJA

  • I. Šimonytė su EK vadove aptarė paramą Ukrainai, žingsnius šaliai siekiant ES narystės
  • I. Šimonytė su EK vadove aptarė paramą Ukrainai, žingsnius šaliai siekiant ES narystės
  • I. Šimonytė su EK vadove aptarė paramą Ukrainai, žingsnius šaliai siekiant ES narystės
L. Penek / Vyriausybės kanceliarijos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

įdomu sulaukti kai baigsis karas,kąjūs tada darysit, kam į šikna lysit? O bendrai paėmus ,kiek kentės visos EU šalys ty gyventojai tokius dalykus,,kaip visko pabrangimas ir vis augantis,kažkodėl fon derliand negalvoja,, ką jie naudoja,rūko? geria,kuom svaiginasi, kad neatsiranda beveik nė vienos valstybės kad galvotų okas toliau būs,,kaip gyvensim?

Viso pasaulio gelbėtoja- šimonė

Šimonytė, kur ji tik nosies nėra įkyšusi. Gal aplink save, Lietuvoje, kažką gero per likusius du metus padarytų su savo konservų šaika, tai velkamės ES uodegoje, tik pagal infliacijos prosentus ES -pirmi. Manau tai didelis pasiekimad . Savo šalies žmonių skurdinimas.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS