I. Šimonytė susitikime su Estijos premjere iškėlė Astravo AE grėsmių klausimą | KaunoDiena.lt

I. ŠIMONYTĖ SUSITIKIME SU ESTIJOS PREMJERE IŠKĖLĖ ASTRAVO AE GRĖSMIŲ KLAUSIMĄ

  • 4

Ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė, nuotoliniu būdu susitikusi su Estijos premjere Kaja Kallas, iškėlė Astravo AE grėsmių klausimą.

Pasak I. Šimonytės, ši jėgainė – geopolitinis Rusijos ginklas, nukreiptas prieš Baltijos šalių vienybę. Todėl branduolinės saugos rekomendacijų laikymasis – ne tik Baltijos šalių, bet ir visos Europos Sąjungos atsakomybė. Baltarusijos elektros patekimo į Baltijos šalių rinką prevencija – šių valstybių piliečių sąskaita nefinansuoti Minsko režimo užmojų.

Lietuva pasiūlė Latvijai ir Estijai kartu parengti naują prekybos elektra su trečiosiomis šalimis metodiką.

Susitikime taip pat aptartos kovos su pandemija patirtys, bendradarbiavimo prioritetai.

„COVID-19 fone bendradarbiavimas tarp trijų Baltijos valstybių tampa dar svarbesnis. Yra daug klausimų, ar vakcinacija vyks, kaip buvo planuota. Taip pat svarbu bendrai kovoti su dezinformacija apie vakcinos saugumą ir veiksmingumą“, – sakė Vyriausybės vadovė.

Pokalbio metu aptarti infrastruktūriniai projektai. Prioritetas, kuris labai svarbus ir nacionaliniam saugumui, – visiškas projekto „Rail Baltic“ įgyvendinimas iki 2026 metų.

Pirmasis bendras Baltijos šalių renginys, kuris numatytas kovo pradžioje, – Baltijos Ministrų Taryba (BMT). Šalia tradicinių – energetikos ir transporto prioritetų, yra naujų – žalioji darbotvarkė, skaitmenizavimas.

Taip pat svarbus klausimas – kaip galime padėti Baltarusijos žmonėms. Tikimasi bendrų iniciatyvų su Baltijos ir Šiaurės šalimis.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Vargingas eilinis gyventojas

Lietuvos valdziai diriguoja tautos nekenciantis asmuo,tai mes viska perkam du kartus brangiau.Latvija ir Estija sugeba elektros tiekima gauti gerokai pigiau,tuo tarpu musu valdziai mes nerupime - mokesim ir toliau gerokai brangiau.Senis diktuoja savo nesamones,o musu paklusni valdzia nusenusiam ,,vadovui,,pataikauja.Duju laiva-nupirkom irgi auksine kaina.Matyt kazkam tai labai apsimoka-nesvarbu,kad tauta skursta,kad kaimai dusta be susisiekimo su didesniais centrais,kad sunku patekti pas gydytojus,kad sunaikintos kaimo mokyklos,kad kaimo zmogus liko be kulturiniu renginiu ir t.t. Visa tai jau seniai buvo padaryta,nesakykit,kad tik dabar tai yra del covido.

Čiubaka

Dar daugiau parūkius, tai lygiai taip pat galima pakalbėt ir apie dujų geldą prie Klaipėdos

To kažin

Užtenka kad tu įtikinai visus durnyne...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS