I. Šimonytė: Vyriausybė planuoja nutraukti ekstremaliąją situaciją dėl COVID-19 | KaunoDiena.lt

I. ŠIMONYTĖ: VYRIAUSYBĖ PLANUOJA NUTRAUKTI EKSTREMALIĄJĄ SITUACIJĄ DĖL COVID-19

Vyriausybė trečiadienį planuoja nutraukti ekstremaliąją situaciją dėl COVID-19, teigia premjerė Ingrida Šimonytė.

„Šį trečiadienį Vyriausybė planuoja priimti sprendimą dėl ekstremalios padėties nutraukimo, susijusio su COVID-19 situacija, ir perkelti, kadangi jau taip pasiruošta, šios ligos profilaktiką, taip pat ir gydymą į bendruosius imunoprofilaktikos ir gydymo algoritmus“, – Seime antradienį sakė premjerė.

Jos teigimu, šiuo metu taikomus ribojimus gali atskirai taikyti institucijos arba tai gali išlikti rekomendacijomis.

„Apribojimai, kurie dabar yra taikomi, yra minimalūs. Jie, iš esmės, galėtų būti taikomi arba instituciškai, arba rekomendacijų forma“, – kalbėjo I. Šimonytė.

Anot jos, nutraukti ekstremaliąją situaciją leidžia ir mažėjantis pacientų ligoninėse skaičius.

„Čia matome labai sparčiai mažėjantį užimtų lovų skaičių – ir reanimacijose, kas yra turbūt kritiškiausias veiksnys, ir tų paprastų lovų“, – teigė Vyriausybės vadovė.

Vis dėlto, jos teigimu, reikia ruoštis rudeniui, nes tikėtina, kad susirgimų daugės, todėl skiepijimas nuo COVID-19 integruojamas į bendrą skiepijimo programą kaip ir nuo gripo.

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys BNS teigė, kad ekstremaliąją situaciją bus siūloma nutraukti nuo gegužės 1-osios, o ją nutraukus liktų galioti tradicinės rekomendacijos.

Atšaukus ekstremaliąją situaciją dalis medikų nebegaus priedų prie atlyginimų.

„COVID-19 priedai yra susiję su ekstremalios situacijos sąlyga“, – BNS patvirtino ministras.

Ekstremalioji situacija dėl COVID-19 paskelbta kilus koronaviruso pandemijai prieš dvejus metus, ir iki šiol galiojo be pertraukos.

Šiuo metu dauguma anksčiau įvestų ribojimų yra panaikinti, išlieka reikalavimai dėvėti kaukes gydymo, globos įstaigose ir viešajame transporte. Asmenų, sergančių COVID-19, izoliacija sutrumpinta iki penkių dienų, netaikomi ir izoliacijos reikalavimai turėjusiems kontaktą su sergančiuoju.

I. Šimonytės teigimu, iš dalies ketinama išlaikyti apribojimus atvykstantiems užsieniečiams iš trečiųjų šalių, išliks rekomendacijos dėvėti kaukes, tačiau reikalavimų nebeliks.

„Jokių kažkokių kitų reikalavimų, kurie būtų nustatyti kaip reikalavimai nuo gegužės 1 dienos, nuo kada turėtų pasibaigti ekstremalioji padėtis, nebebūtų“, – kalbėjo premjerė.

Statistikos departamento duomenimis, praėjusią parą nustatyti 453 COVID-19 atvejai, o dviejų savaičių susirgimų rodiklis 100 tūkst. gyventojų nuosekliai mažėja ir šiuo metu siekia apie 590 atvejų, teigiamų testų rodiklis sudaro maždaug penktadalį nuo visų pasitikrinusiųjų.

Rašyti komentarą
Komentarai (33)

P.S.

Dabar nešiosiu ukrainietiškus raudonus šarovarus ir puošnią ukrainietišką svitką, aplaistytą ukrainietiškais barščiais beigi aptaškytą kukulių padažu.

I. Šimonytė:

Na, jūs nesuprantat manęs ir mano pastangų. Žinodami, kad jūs negalėtumėt su visais kaimynais, (artimesniais ir tolimesniais) susipykti, mes gi atėjom jums į pagalbą. Matot, kaip pavyko, Jums tikrai taip nebūtų pavykę... Arba dėl pabėgėlių... Tik mes galėjom tokią schemą sukurpti - susipykstam su Lukašenka, paskui jį ir apkaltinam, būk jis tyčia taip daro.. Na, argi būtumėt taip šauniai sugalvoję, jei ne mes....? Anyway; bus dar visko. Mes išradingi.

Ji \\\\\.../////

myli tik pinigus ir tyčiotis iš žmonių.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS