Į tualetą neva norėjęs P. Gražulis prabilo apie incidentą kelyje: galvojau, bus „pipiec“ | KaunoDiena.lt

Į TUALETĄ NEVA NORĖJĘS P. GRAŽULIS PRABILO APIE INCIDENTĄ KELYJE: GALVOJAU, BUS „PIPIEC“

Pasklidus žiniai, esą Seimo narys Petras Gražulis prie Palangos pažeidė Kelių eismo taisykles ir buvo nubaustas, kilo neaiškumų ir klausimų. Iš oficialių pranešimų išties nelabai aišku, kas gi nutiko. Pats P.Gražulis atskleidė itin delikačias pažeidimo aplinkybes, teigdamas, kad taip gali atsitikti kiekvienam.

Aplenkė iš dešinės

Oficialiai teigiama, kad sekmadienį 15.21 val. greitkelyje Klaipėda–Vilnius, Rietavo savivaldybės teritorijoje, kaip ir dažną savaitgalį, susidarė spūstis.

Tuo metu spūstyje įstrigo ir policininkų automobilis. Pareigūnai staiga pamatė iš dešinės kelkraščiu visą vos judančių automobilių eilę lenkiančią mašiną ir leidosi iš paskos.

Sustabdę automobilį jie pamatė, kad vairuotojas – Seimo narys P.Gražulis.

Policininkai įsitikinę, kad jo vairavimas buvo chuliganiškas, tai yra važiuodamas šalikele jis kirto ištisinę juostą ir taip ketino aplenkti spūstyje įstrigusius automobilius.

Todėl pareigūnai įvertino pažeidėjo elgesį pagal atitinkamą Administracinių teisės nusižengimų kodekso straipsnį, skyrė jam 225 eurų baudą ir atėmė teisę vairuoti 12 mėnesių.

Dabar esu baisus nusikaltėlis. Ir ką daryti? Kalbėjau su gydytoja, ji sakė, kad parašys teismui raštą apie tai, kad pavartojęs sodos negalėjau sulaikyti ilgiau.

Šį sprendimą nubaustasis dar galės apskųsti, bylos nagrinėjimas Rietavo policijos komisariate vyks rugsėjį.

„Galvoju, bus pipec“

Tačiau pats P.Gražulis įsitikinęs, kad pareigūnai neįsigilino į situaciją ir nubaudė jį nepagrįstai.

„Žinau, kad iš manęs vėl juoksis ir šaipysis, bet aš esu žmogus ir man, kaip ir kiekvienam, gali atsitikti visokių gyvenimiškų situacijų“, – atviravo Seimo narys.

Vyras papasakojo, kad prižiūrimas gydytojo devintą dieną badauja, todėl ne tik nevalgo, bet ir geria sodą. Tokios priemonės poveikis būna greitas ir ne visada malonus.

„Čia tokie privatūs dalykai. Kaip visada, lankiau Monikutę. Apie 14 val. išgėriau sodos, todėl po kokios pusantros valandos paprastai labai varo vidurius. Pagalvojau, kokia čia problema, sustosiu degalinėje, juk jų išvažiuojant iš Klaipėdos yra labai daug, ar kur į nuošalę nuvažiuosiu. Kokias 15–20 minučių galiu susilaikyti. Ir lyg tyčia patekau į kamšatį. Važiuoju važiuoju toje kamšatyje gal 30 minučių ir jaučiu, kad jau man viskas. Norėjau sustoti pirmoje juostoje, bet prie miško buvo tvora nuo žvėrių. Galvoju, jei ten atsitūpsiu, prifotografuos, pridės pilnus feisbukus, bus pipec. Jei mašinos važiuotų, tai greitai pravažiuotų, o dabar visos stovi. Nebežinojau, ką daryti. Galvoju, reikia važiuoti pirma juosta, gal kur tvoroje bus skylė ar varteliai. Važiavau ir žiūrėjau tik į tą tvorą. Gal už gero kilometro sustabdė policija. Padaviau teises, jie rašo protokolą, – atvirai pasakojo P.Gražulis. – Ačiū Dievui, kad turėjau „Maximos“ maišelį. Dar tą protokolą rašė gal 15 minučių. Suprantate, kokia buvo situacija.“

Kvies liudyti gydytoją

Seimo narys pasakojo, jog jau išvažiuodamas iš Palangos žinojo, kad gali būti problemų, net nusipirko porą ritinių tualetinio popieriaus.

P.Gražulis tikino tiesiog tuo momentu nepagalvojęs, kad šitokiai bėdai ištikus negalima važiuoti šalikele.

„Dabar esu baisus nusikaltėlis. Ir ką daryti? Kalbėjau su gydytoja, ji sakė, kad parašys teismui raštą apie tai, kad pavartojęs sodos negalėjau sulaikyti ilgiau. Nežinau, ar teismas atsižvelgs. Aš net nežinojau, kad čia toks nusikaltimas. Pusvalandį stovėjau kamšatyje, pasirodo, buvo likusios gal kokios septynios minutės. Aš manau, kad viską pasakysiu teisme. Ar teismas atsižvelgs, nežinia, – svarstė P.Gražulis. – Juk visiems būna nelaimių, žmonės ir apsivemia. Gal keturios mašinos stovėjo pakelėje. Būčiau žinojęs, kad bus kamšatis, būčiau negėręs sodos. Man pikčiausia, kai padarai rimtus pareiškimus, niekas nekreipia dėmesio arba dar iškreipia žodžius.“

Rašyti komentarą
Komentarai (116)

Ainis

Tai cia ta linija kirsta rodo kelio krasta.nematau huliganisko vairavimo..cia policininku nekompetencija. Jie turi Petro atsiprašyti.bausme is piršto lauzta.uz tai teisiu neturi atimti.

Stas

Petras nebuna kaltas

Armand

Jeigu neprikrovė į kelnes, kol rašė protokolą, reiškia ponas meluoja. Ne taip jau ir reikėjo į tuoletą. :)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS